BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch, Güney Kıbrıs'ın notunu indirdi ----

Fitch, Güney Kıbrıs'ın notunu indirdi

Fitch, Güney Kıbrıs'ın notunu indirdi
28 Ocak 2013 - 08:30 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, Güney Kıbrıs'ın uzun vadeli kredibilite notunu BB-'den B'ye indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'den yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs'ın kredi notunun görünümü negatifolarak açıklandı.
Fitch'in bu hareketinden sonra Rum bankalarının kurtarılması maliyetinin hesaplanandan daha fazla olabileceği ifade edildi.
Fitch, Güney Kıbrıs'ın AB ve IMF ile bir kurtarma paketi üzerinde uzlaşacağı görüşünü belirtmesine karşın, bankaların yeniden sermayelendirilmesindeki belirsizlik ve krizin devam etme derecesinin Güney Kıbrıs'ın kamu ekonomisini toparlama kabiliyetiyle ilgili belirsizlikleri artırdığı görüşünü belirtti.
Rum bankalarının yeniden sermayelendirme maliyetinin 10 milyar Euro'yu aşması halinde, destek meblağının 17 milyar Euro'ya ulaşabileceğini saptayan Fitch, bunun da 2013'teki borcu Gayrı Safi Yurtiçi Hâsıla'nın yüzde 140'ının üstüne çıkaracağını tahmin ediyor. Fitch, bu oranın daha önceki öngörüsünden (yüzde 120) çok daha yüksek olduğunu ve Güney Kıbrıs'ın kredi güvenilirliğini önemli ölçüde azalttığını da ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)