BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch geçti sıra Moody’s’te----

Fitch geçti sıra Moody’s’te

Fitch geçti sıra Moody’s’te
04 Nisan 2014 - 08:20 www.finansgundem.com

Ekonomistler Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu değiştirmemesini değerlendirdi

Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu BBB- seviyesinde koruyup, not görünümünü değiştirmemesini değerlendirdi. CNBC-e'ye konuk olan ekonomistler, Ortak kanı Fitch tedirginliğinin geçtiği ve sırada 11 Nisan’da değerlendirmesi beklenen Moody’s olduğunu söyledi.

TURAN: FITCH GEÇTİ SIRA MOODY’S’TE

GCM Menkul Değerler Araştırma Direktörü Erdoğan Turan, “Piyasalar kapandıktan sonra gelmesini bekliyorduk ama piyasalar açılmadan gelmesi iyi oldu. İyi haber. Fitch tarafında değişiklik beklenmiyordu.Sürpriz değil. Asıl endişe kaynağı olan ve piyasa tarafından fiyatlanmayan şey Moody’s. Orada daha ciddi bir potansiyel var. Moody’s’in görünümü değiştirme olasılığı. Fitch’i atlattık diyelim, sıra Moody’s’te. Not indirimi beklemiyorum. Not artırımının üzerinden bir yıl geçmeden son indirimi gelmesi sorgulanır. Uyarı gelebilir. Görünümün negatife çekilmesi olarak bekleyebiliriz. Not indirimi hem iç piyasa hem de dışarda tepki yaratır” dedi.

AŞKIN: ŞAŞIRTICI DEĞİL

Finansal Stratejist Mustafa Aşkın, “İlk üç çeyrekte makro ekonomik verilerin daha sağlıklı gelmesi gerekiyor not kararı için. Geride kalan üç ayda bazı veriler Türkiye için olumlu bazıları olumsuz seyir aldı. Olumsuz karar için daha geniş perspektiften bakmak gerekiyor. Fitch’den gelen karar şaşırtıcı değil. Moody’s’in de acele edeceğini zannetmiyorum bu yüzden. Onlar da bekleyecektik. Sağlam verilerle ilerleyecektir. Gelecek hafta da çok farklı bir şey bekleneceğini zannetmiyorum. Haziran’dan sonraki dönemde beklenmedik olumsuz gelişmeler olabilir. Buna hazır olunmalı” dedi.

ASLAN: MOODY’S’TEN GÖRÜNÜM DEĞİŞİMİ RİSKİ HALA DEVAM EDİYOR

Fon yöneticisi Volkan Aslan, “Not değişikliği beklenmiyordu ama görünüm değişikliği riski vardı. Gelmemiş olmamasının pozitif değerlendirilmesi lazım. Son dönemde yaşanan gelişmeler soru işaretleri yaratmıştı, görünüm değişikliği beklentisi yaratmıştı. Gelmemiş olması iyi değerlendirilmesi ama Moody’s’ten gelme riski hala var. Gelir demiyorum ama negatif izleme zaten kesinlikle not düşürülmesi anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz hafta Moody’s’in 10 Türk bankasının notunu düşürmesi görünüm değişim beklentisini destekliyor.
Geri Sayım programına katılan ekonomistler, Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu BBB- seviyesinde koruyup, not görünümünü değiştirmemesini değerlendirdi. Ortak kanı Fitch tedirginliğinin geçtiği ve sırada 11 Nisan’da değerlendirmesi beklenen Moody’s olduğunu söyledi. TURAN: FITCH GEÇTİ SIRA MOODY’S’TE GCM Menkul Değerler Araştırma Direktörü Erdoğan Turan, “Piyasalar kapandıktan sonra gelmesini bekliyorduk ama piyasalar açılmadan gelmesi iyi oldu. İyi haber. Fitch tarafında değişiklik beklenmiyordu.Sürpriz değil. Asıl endişe kaynağı olan ve piyasa tarafından fiyatlanmayan şey Moody’s. Orada daha ciddi bir potansiyel var. Moody’s’in görünümü değiştirme olasılığı. Fitch’i atlattık diyelim, sıra Moody’s’te. Not indirimi beklemiyorum. Not artırımının üzerinden bir yıl geçmeden son indirimi gelmesi sorgulanır. Uyarı gelebilir. Görünümün negatife çekilmesi olarak bekleyebiliriz. Not indirimi hem iç piyasa hem de dışarda tepki yaratır” dedi. AŞKIN: ŞAŞIRTICI DEĞİL Finansal Stratejist Mustafa Aşkın, “İlk üç çeyrekte makro ekonomik verilerin daha sağlıklı gelmesi gerekiyor not kararı için. Geride kalan üç ayda bazı veriler Türkiye için olumlu bazıları olumsuz seyir aldı. Olumsuz karar için daha geniş perspektiften bakmak gerekiyor. Fitch’den gelen karar şaşırtıcı değil. Moody’s’in de acele edeceğini zannetmiyorum bu yüzden. Onlar da bekleyecektik. Sağlam verilerle ilerleyecektir. Gelecek hafta da çok farklı bir şey bekleneceğini zannetmiyorum. Haziran’dan sonraki dönemde beklenmedik olumsuz gelişmeler olabilir. Buna hazır olunmalı” dedi. ASLAN: MOODY’S’TEN GÖRÜNÜM DEĞİŞİMİ RİSKİ HALA DEVAM EDİYOR Fon yöneticisi Volkan Aslan, “Not değişikliği beklenmiyordu ama görünüm değişikliği riski vardı. Gelmemiş olmamasının pozitif değerlendirilmesi lazım. Son dönemde yaşanan gelişmeler soru işaretleri yaratmıştı, görünüm değişikliği beklentisi yaratmıştı. Gelmemiş olması iyi değerlendirilmesi ama Moody’s’ten gelme riski hala var. Gelir demiyorum ama negatif izleme zaten kesinlikle not düşürülmesi anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz hafta Moody’s’in 10 Türk bankasının notunu düşürmesi görünüm değişim beklentisini destekliyor.

Devam� i�in: http://www.cnbce.com/haberler/finans/fitch-gecti-sira-moody-s-te
Copyright © cnbce.com
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)