BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch bankacılık için risk uyarısı----

Fitch bankacılık için risk uyarısı

Fitch bankacılık için risk uyarısı
04 Şubat 2016 - 16:53 www.finansgundem.com

Fitch: Risk ağırlıklarındaki değişikliklerin bankalara etkisi karışık olacak

Fitch, tüketici kredilerindeki risk ağırlıklarının esnetilmesi ve karşılık gereksinimlerinin düşürülmesiyle perakende kredi portföylerdeki risklerin karşılanmasında yetersiz kalınabileceğini belirtti. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda tutulan yabancı para cinsinden mevduatların ağırlığının artırılmasını daha sağlıklı bir gelişme olacağını söyledi.

Değişikliklerin Türkiye'yi Basel kurallarıyla daha uyumlu hale getireceği ve Türk bankalarının uluslararası bankalarla karşılaştırılmasını kolaylaştıracağı belirtildi. 

Açıklamada, Türkiye'de makro ihtiyati tedbirlerin bazen hükümetin genel ekonomik hedeflerini desteklemek için kullanıldığı söylenirken, örneğin, karşılıklar, risk ağırlıkları ve ödemelere bağlı limitler, vade ve gelirlerin, 2013'ten itibaren tüketici kredilerindeki büyümeyi kontrol altına almak amacıyla kullanıldığı belirtildi. 

Fitch'e göre, BDDK, risk ağırlıklarındaki son değişiklikleri Basel kurallarına uyum amacıyla yaptığını söylese de, değişikliklerin ikinci bir amacı da tüketim ve genel olarak ekonomik büyümeyi desteklemek olabilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)