Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde tedavi gören Eti’nin kurucusu ve Onursal Başkanı Firuz Kanatlı dün öğleden sonra yaşamını yitirdi. Firuz Kanatlı'nın vefatı iş dünyasında büyük üzüntü ile karşılandı.
Kanatlı'nın cenazesi 21 Ekim Cumartesi günü Eskişehir Gümülcine Camii’nde öğle namazını müteakiben Eskişehir Seyit Gazi Yolu Asri mezarlığına defnedilecek.
Türkiye’nin Hizmetinde Geçen Bir Ömür…
1961 yılında Eti’nin temellerini atan Firuz Kanatlı, Türkiye’de unlu mamuller ve çikolata sektörünün gelişimine büyük emek verdi. İşini her zaman büyük bir aşkla ve heyecanla yapan Kanatlı, Eskişehir’de kurduğu şirketini sanayici işadamı kimliği, vizyoner yaklaşımı ve teknolojiye verdiği önemle Türkiye’nin lider gıda üreticilerinden biri haline getirdi. Bisküvi ve çikolata sektöründe modern makinalarla üretim yapılmasından sayısız ürünün tüketicilere ilk defa sunulmasına kadar pek çok konuda sektöre öncülük etti. Firuz Kanatlı, Eti’nin geliştirdiği bisküvi makinaları ile unlu mamul sektörünün gelişimine büyük katkı sağladı. Hayırseverliği, çalışkanlığı ve mütevazi kişiliği ile tanınan Kanatlı, Eti’nin temellerinin atıldığı Eskişehir ekonomisi ve sosyo-kültürel hayatında büyük rol oynamıştır.
Firuz Kanatlı Kimdir?
Firuz Kanatlı, 1932 yılında Eskişehir'de doğdu. İlköğretimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Firuz Kanatlı, İsviçre Cenevre Üniversitesi'nde İşletme eğitimi aldı. Eğitimini tamamlayıp Türkiye’ye döndükten sonra iş hayatına, babasına ait olan Gümülcineli Un Fabrikası'nda başladı. Fabrikanın ismi sonradan Kanatlı Un Fabrikası oldu. Kendi işini yapma hayali Firuz Kanatlı'yı iş dalı aramaya yöneltti. Eskişehir’in Anadolu’daki merkezi konumu ve kentte bulunan Türkiye’nin en büyük şeker fabrikası gibi olumlu faktörleri değerlendirerek bisküvi fabrikası kurma yönünde harekete geçti. 1961 yılında temelleri atılan Eti Bisküvi, 1962 yılında üretime başladı. O dönemde sadece İstanbul’da üretimi gerçekleştirilen bisküvi üretimi, Eti ile birlikte Anadolu’ya taşınmış oldu.
Büyük bir heyecanla hayatını işine adayan Firuz Kanatlı, sektörde modern makinalarla üretim yapılmasına, fırın ve tesis teknolojisinin gelişimine, Türkiye’de ilk sınai tipi kek üretiminin gerçekleşmesine öncülük etti.
"Bisküvi denince, ilk akla o gelir, eti, eti, eti" tattığım ilk bisküvi ve çocukluğumdan beri aklımdan çıkmayan reklam sloganı, 1962 den bu yana kaç marka ayakta kalabildi ki, Allah rahmet eylesin, Firuz bey'i şükranla anacağız, Eti gibi köklü bir markayı ülkemize kazandırdığı için...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.