BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFirst Lady kime ortak oluyor?----

First Lady kime ortak oluyor?

First Lady kime ortak oluyor?
09 Mayıs 2011 - 15:41 www.finansgundem.com

Forbes’ın ‘dünyanın en güçlü 100 kadını’ listesinde 94’üncü sırada yer alan Maha Al Ghunaim, ünlü markaya ortak oluyor

Forbes’ın ‘dünyanın en güçlü 100 kadını’ listesinde 94’üncü sırada yer alan Maha Al Ghunaim, kadın giyim ve aksesuar pazarının önemli markalarından Yargıcı’ya ortak oluyor. Ghunaim, Yargıcı’yı Ortadoğu’ya açmayı planlıyor.
Geçtiğimiz aylarda sağlık yatırımıyla Türkiye’ye gelen Körfez ekonomisinin First Lady’si Maha Al Ghunaim’in ikinci yatırımı bu kez giyim ve aksesuar oldu. Kadın giyim ve aksesuar pazarının önemli markalarından Yargıcı’ya ortak olan Maha Al Ghunaim, Yargıcı’yı Ortadoğu’ya açacak.
Türkiye’ye hızlı giren Maha Al Ghunaim’in yatırım şirketi Kuveyt merkezli Global Investment House’dan yapılan açıklamada, Yargıcı Konfeksiyon ile hisse alımı için anlaşmaya varıldığı belirtildi. Şubatta sağlık sektörünün önemli firmalarından olan ve 100 milyon dolardan fazla ciroya sahip olan Bıçakçılar Tıbbi Cihazlar’ın yüzde 80’ini satın alan Global Investment House’un şirket avcısı kolu Global Buyout Fund’ın Yargıcı’dan ne kadarlık hisse aldığı ise açıklanmadı.
Sektördeki payı yüzde 2
3.6 milyar dolarlık kadın giyim ve aksesuar pazarında Yargıcı’nın yüzde 2’lik payı bulunduğunu söyleyen Global Investment House’un yöneticilerinden Rajiv Nakani, büyüme odaklı bir şirket ve Türkiye gibi güçlü bir pazara girdiklerini söyledi. “Eşsiz bir moda hattında yer alıyoruz” diyen Nakani, Yargıcı markasını Türkiye’de büyümesinin dışında yurtdışında hızlı adımlar atacaklarını, bu satın almayla bunu destekleyeceklerini belirtti. Kuveyt Borsası’na yapılan açıklamada, Avrupa ve rtadoğu’da yeni şubelerin hedeflendği belirtildi.
Biri Paris’te 23 mağazası var
1978’de kurulan ve moda dünyasının ünlü isimlerinden Emir Yargıcı’nın sahip olduğu mağaza zinciri Yargıcı’nın İstanbul’da 17, Ankara ve İzmir’de 2’şer, Bodrum’da bir mağazası var.
Yargıcı’nın yurtdışındaki tek mağazası ise Fransa’da. Yargıcı, üst gelir grubu ve çalışan kadınların markası olarak biliniyor. 252 çalışanı bulunan Yargıcı, 2008 ile 2010 yılları arasında yüzde 32 büyüdü.
10 milyar doları yönetiyor
Yaklaşık 10 milyar dolarlık fonu yöneten Global Capital Management’ın sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Maha Al Ghunaim, Ortadoğu işdünyasının en etkin kadın siması olarak biliniyor. 1998 yılında kurduğu fonu bölgenin en büyüklerinden biri haline getiren Maha Al Ghunaim, 4 yıl önce İstanbul’da düzenlenen “Özel Girişim Sermayesi Sınırlı Ortak 2007” toplantısında “Yatırımlarımı Türkiye’ye yönelteceğim. Çünkü Türkiye’de her türlü fırsat var” demişti.
Genç Arap Liderleri organizasyonunun Kuveyt Bölge Başkanı olan Al Ghunaim, Arabian Business Magazine tarafından 2005’te ‘yılın işkadını’ seçilmişti. Al Ghunaim, bu yıl da Forbes tarafından yayımlanan ‘Dünyanın En Güçlü 100 Kadını’ listesinde 94’üncü sırada yer aldı. Kerim Ülker - Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)