<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek sektörünün 4 kilit 2022 trendi----

Fintek sektörünün 4 kilit 2022 trendi

Fintek sektörünün 4 kilit 2022 trendi
23 Aralık 2021 - 18:00 www.finansingundemi.com

Fintek sektörü her geçen gün daha fazla kişinin hayatını değiştirmeye devam ediyor. Finans sektöründe yenilenme hız kazanırken, 2022’de fintek şirketlerinin yükselişinin devam edeceği düşünülüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek şirketleri giderek artan bir hızla insanların hayatlarını değiştirmeye devam ediyor. Bundan on yıl önce hiç kimse Venmo ya da anında ödemelerin tüketicilerin günlük hayatının bu kadar önemli bir parçası olacağını düşünmezdi. Finans sektöründe değişim sürüyor ve son yılların gösterdiği üzere, kripto paralar ve fintek şirketleri değişimin önderliğini yapıyor. Geçtiğimiz yıl fintek dünyasında önemli değişimler oldu. Yeni nesil bankalar, temassız ödemeler, şimdi al sonra öde (BNPL) hizmetleri ve birçok ilerleme kaydedildi.

2022 yılında ise dijital dönüşüm ve inovasyon hız kesmeden devam edecek. Sektörün şimdilerde gündeminde olan trendlerin birçoğu da bu değişimin merkezinde olacak. İşte Forbes’un 2022 yılı için 4 kilit fintek tahmini.

1. Fintek ve bankalarda şirket birleşmeleri yarışı devam edecek

2021 yılı geçmişteki tüm dönemlerden daha fazla fintek birleşmesi ve satın alımını da beraberinde getirdi. Bu trend 2022 yılında da devam edecek. CB Insights’a göre, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 43 fintek şirketininin değeri 1 milyar doları aştı ve şirketler ‘unicorn’ statüsü kazandı. Gelecek yıl daha fazla fintek şirketinin ‘unicorn’ statüsüne ulaştığını göreceğiz. Büyüme ise şirket birleşmeleri ve satın alımlarıyla tetiklenecek.

Bankalar müşterilerine yeni hizmetler sunabilmek için fintek şirketleriyle işbirliği yapmaya devam ettiği takdirde sismik bir değişime de tanıklık edeceğiz. Küçük bankalar ise dev bankalar ve fintek şirketleriyle rekabet edebilmek için konsolidasyon yoluna gidecek. Küçük ölçekli bölgesel bankalar birleşerek hizmetlerini ilerletme çabası gösterecek. Aynı zamanda dijital alanda da ilerleme kaydedilecek.

2. Müşteriler için verilen savaş hızlanacak

Finansal hizmetler ve ürünler herkes için standart bir şekilde üretilmiyor. Bir kişinin faydalı bulduğu ürünleri bir başka kişi gereksiz görebiliyor. Finansal kurumlar da bu fikre odaklanıyor. İnternet tüketiciler ile perakende bankacıları arasındaki bariyerleri indirmeye devam ederken, dijital bankacılık çözümlerinin özel müşteri ihtiyaçlarını temel alarak üretildiğini göreceğiz. ABD’de 7,1 milyon hane halkı yeterince banka hizmeti alamıyor. Bankalar ve fintek şirketleri de finansal sistemde bu hizmetlere yeterli erişimi sağlayamayan tüketicilere odaklanıyor.

Önümüzdeki yıl tüketici segmentlerini özel olarak hedef alan bankacılık hizmetlerinin geliştirildiğini göreceğiz. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bunu şimdiden Aspiration gibi yeni nesil bankaların iklim odaklı tüketiciler için geliştirdiği ürünlerde görüyoruz.

3. Fintek şirketlerine yönelik düzenlemeler artacak

Fintek şirketlerinin önemi günlük hayatımızda giderek artarken düzenleyiciler de gözünü bu alana çeviriyor. Fintek alanında düzenlemelerin artması ise fintek şirketleri için olumlu bir gelişme olacak. Önümüzdeki birkaç ayda, düzenleyici kurumlarda yalnızca fintek şirketlerine odaklanan yetkililerin olduğunu göreceğiz. Bunun sonucunda özellikle de fintek sektörünün yükselen alanları BNPL ve kripto gibi sektörlerde düzenlemeler artacak.

4. Her şirket fintek şirketine dönüşecek

Tüm şirketlerin fintek şirketlerine dönüşümü uzun yıllardır devam eden bir trend ve 2022 yılında da hızlanacak. Giderek daha fazla finansal hizmet, finans dışı operasyonlarla entegre olacak. Örneğin Uber, doğrudan uygulama üzerinden ödeme imkanı tanıyor. Ya da bazı yemek siparişi uygulamaları üzerinden, bahşiş verilebiliyor. Finansal kurumlar tüketiciler için çok daha kolay kullanımlı bir deneyim yaratmak için bankacılık ve ödeme bariyerini ortadan kaldırmaya çalışacak.

Ödemelerle başlayan bu trend 2022 yılında kredilerle devam edecek ve tüketiciler uzun ve zahmetli formlar doldurmak zorunda kalmayacak. Gelecek yıllarda tek bir tıkla krediye erişim sağlanabilecek.

Ethereum’un 2022’deki en büyük rakibi

 

ABD ekonomisi FED’e rağmen aşırı ısınıyor

 

Avrupa’nın karmaşık bankacılık kuralları riskleri artırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)