Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Küresel ölçekte finans dünyasının değiştiği, alternatif ürün ve hizmetlerin tercih edildiği yeni bir döneme giriliyor. Bu yeni döneme finans ile teknolojiyi birleştiren Fintech’lerin damga vurması bekleniyor. Değişen kullanıcı ihtiyaçlarını öngörerek yenilikçi hizmetler sunan, mobil dünyanın avantajlarını da vatandaşın ayağına getiren Fintech sektörünün iş dünyasını dönüştürmesi öngörülüyor. Hem kurumsal hem de bireysel tüketicilere sunulan işlemleri daha uygun ve hızlı şekilde gerçekleştiren, dahası Finans sektöründe paradigma değişimine yol açan Fintech’ler, farklılaşan hizmet ve çözümleriyle birlikte aldıkları yatırımlarla da dikkat çekiyor.
Türkiye’de 4 yılda 53,2 milyon dolar yatırım aldılar
“Türkiye Fintech Ekosistemi” raporuna göre, Türkiye Fintech sektörünün, yılda ortalama yüzde 14 oranında büyümesi öngörülüyor. Girişim sermayeleri ve melek yatırım ağları son dört yılda ülkemizdeki Fintech girişimlerine toplam 53,2 milyon dolarlık yatırım yaptı. Teknolojinin hızla gelişmesi ve finansal bilincin olgunlaşmasıyla sayıları artan Fintech girişimleri, ülkemizde de hızla yaygınlaşıyor. İhtiyaç odaklı çözümleriyle dikkat çeken Fintech’ler daha fazla insana daha kolay ulaşabiliyor.
Finans ve teknoloji dünyasını bir araya getirecek
Finans dünyası ile teknolojiyi bir araya getirerek, kuvvetli bir ekosistem oluşturmak üzere yola çıkan FintechPark, KOOP ile Fintech şirketlerine, finansal kuruluşlara, perakendecilere, telekom operatörlerine, teknoloji şirketlerine ve diğer sektör oyuncularına yüksek katma değerli hizmetler verecek. Üyelerine diğer sektör katılımcılarıyla birlikte yer alabilecekleri ortak çalışma alanları ve ofis seçenekleri gibi fiziksel alanların yanında, dijital iş birliği ortamı için bir API Sandbox Platformu da sunacak olan KOOP; Fintech sektörüyle ilgili konferanslar, çalıştaylar, yuvarlak masa toplantıları ve uluslararası Fintech merkezlerine turlar düzenleyecek. Ayrıca sektörle ilgili araştırmaları ve sektör raporlarını organize edip mentorluk, iş geliştirme ve yatırım danışmanlığı hizmetleri sunacak. KOOP LAB’da ise özel projelerin yanı sıra hızlandırma programları, uluslararası açılım ve dijital dönüşüm gibi özel paket programlara da yine kooperatif yapılarla imza atacak.
Farklılaşan ihtiyaçlar yenilikçi çözümlerle karşılanacak
Yenilikçiliğin finansal hizmetler sektörünü önemli ölçüde dönüştürmeye başlamasıyla Fintech, son dönemde gündemin ön sıralarında yer alıyor. Dijital bankacılık, kitle fonlaması, Blockchain, akıllı sözleşmeler, dijital para birimleri, sigorta teknolojileri (insurtech), robo-danışmanlık, bireyler arası borçlanma, bu değişimin önemli bileşenleri olarak ortaya çıkıyor. Nesnelerin İnternet’i, öğrenen makineler, büyük veri, yapay zekâ ve algoritmalar ise Fintech programlarının bu değişime yön veren en önemli kesişme noktaları arasında. KOOP, finansal hizmetler ve teknoloji sektöründeki değişen anlayışa ve gereksinimlere cevap vermeyi planlıyor.
Doğu Avrupa, Orta Asya ve Ortadoğu’ya açılacaklar
KOOP’un Türkiye platformunun Eylül sonunda yapılacak tanıtımla devreye alınacağını açıklayan KOOP Program Başkanı ve FintechPark İş Geliştirme Ortağı Demet Zübeyiroğlu, “KOOP, Fintech sektöründeki oyuncular açısından birleştirici bir role sahip olacak. İletişim, bilgi, iş birliği ve geliştirme faaliyetleriyle önemli bir destek ve sinerji sağlayacağımızı düşünüyoruz. Platformun, birlikten doğacak güç ile Türkiye finans sektörünün bölgedeki konumunu güçlendirmesinin yanı sıra pazarlar arasındaki etkileşim ve iş birliğinin artırılmasında öncü rol oynamasını bekliyoruz. KOOP platformunu yaygınlaştırmayı, Doğu Avrupa, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki diğer pazarlara da açılmayı planlıyoruz. Bu sayede finansal araç ve hizmetler, modern ekonomi yapılarının olmadığı yerlerde tüketiciler için de erişilebilir olacak.” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.