<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinansal özgürlük: Mit mi yoksa gerçek mi?----

Finansal özgürlük: Mit mi yoksa gerçek mi?

Finansal özgürlük: Mit mi yoksa gerçek mi?
21 Ekim 2022 - 17:51 www.finansingundemi.com

Dünya ekonomilerinin içinde bulunduğu koşullar sizi finansal özgürlüğünüzü elde etmeye zorluyor. Koşulların ağır olsa da pes etmemeniz gerekiyor çünkü finansal özgürlük hedefi, size en az bu zor koşullar kadar ‘gerçek’ fırsatlar sunuyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel ekonomi yavaşlıyor, yüksek enflasyon tüm dünya ekonomilerini etkiliyor, küresel finans sistemi büyük risklerle karşı karşıya. Enerji ve teknoloji merkezli rekabete bir de Rusya Ukrayna Savaşı ekleniyor. Güçlü dolar, diğer para birimlerinde tarihi dipler görülmesine neden oluyor.

Dünya ekonomileri darbe üstüne darbe alırken, politika sahnesinde de çatışmalar giderek artıyor. Devletler rekabeti her düzeyde ilerletiyor ve dünya yeni bir düzene doğru koşarken herkes kendine ait en uygun yerin neresi olduğunu arıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, sadece devletler değil, yaşam maliyetlerinin yükselmesiyle bireyler de konumlanmalarını yaparken kılı kırk yarıyor. Yüksek enflasyon ve ülkelerin para birimlerinin yaşadığı dramatik düşüşler, insanların yarınlardan endişe etmesine neden oluyor. Pandeminin yan etkileriyle de birleşen tüm bu zorluklar, geleceğinden kaygılı toplumlar ve bireyler yaratıyor.

Değiştirme gücünüzün olmadığı meseleleri dert edinmek elbette size iyi hissettirmez ancak kendi özel ve güzel dünyanızı pekala dert edinebilir ve olan bitenlerden minimum hasarla kurtularak geleceğe yönelik kaygılarınızdan arınabilirsiniz. Bunun için ise finansal özgürlüğünüzü elde etmeniz gerekiyor.

Finansal özgürlük ve yatırım

Finans Danışmanı Adesuwa Edokpolor’un Businessday’de yayınlanan yazısına göre, sahip olduğunuz serveti büyütmek ve yönetmek olarak özetlenebilecek finansal özgürlük, size uzun vadeli bir güvence sağlıyor. Geleceğe dair endişelerden muaf bir hayatı planlamanıza yardımcı olan finansal özgürlük için ise yapmanız gereken tek şey var: Yatırım yapmak.

Finansal özgürlüğün anahtarı olan yatırım, servetinizi büyütmenize ve enflasyonu aşan getiriler elde etmenize olanak tanıyor. Her ne kadar tasarruf etmek de servetinizi büyütmek için bir seçenek olsa da, tasarruf sizi enflasyona ve azalan getirilere daha yatkın hale getirme tehlikesi taşıyor.

Yatırım stratejisi

Gerçekten bir servet oluşturmak ve o serveti elde tutmak ise gelir düzeyinize ve genel finansal beklenti ve hedeflerinize göre uyarlanmış, tanımlı bir yatırım stratejisinden geçiyor. Yani özetle finansal özgürlük bir mit ya da efsane değil, tam anlamıyla bir gerçekliği tanımlıyor. Peki, finansal özgürlüğe giden bu yolculuğa nereden başlamanız gerekiyor?

Beş ipucu, bu süreçte size yardımcı olabilir…

Finansal bir hedefiniz/planınız olsun

Asırlık bir özdeyiş, “Planlamayı başaramazsanız, başarısız olmayı planlarsınız” der ve bu, özellikle de yatırım kararlarınız için geçerlidir. Finansal özgürlüğü elde etmek için ilk strateji, tanımlanmış bir finansal hedef belirlemektir. Servet oluşturma kişisel olduğu için ‘herkese uyan tek bir yaklaşım’ yoktur. Siz de buna göre hedefinizi belirlemeli ve bu hedefe ulaşmanıza yardımcı olacak gerçekçi bir plan yapmalısınız.

Seçeneklerinizi bilin

Bir plan hazırladıktan sonra, sizin için hangi seçeneklerin mevcut ve mümkün olduğunu bilmeniz ve tanımlamanız gerekiyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz dört ana yatırım türünden her birinin farklı faydaları ve riskleri bulunuyor. Bunlar arasında büyüme yatırımları, hisse senetleri, mülk yatırımları ve sabit faizli yatırımlar, odaklanmanız gereken yatırım seçenekleri olarak öne çıkıyor.

Risk toleransınızı anlayın

Seçeneklerinizi araştırırken, risk iştahınızı ve risk tolerans seviyenizi de anlamanız gerekiyor. Çünkü bir yatırım ancak belirli bir risk düzeyiyle birlikte geliyor ve bu seçeneklerden bazıları doğal olarak diğerlerinden daha riskli olabiliyor. Bu nedenle, risk toleransınızı ve kısa veya uzun vadeli finansal hedeflerinize ulaşmak için riskinizi nasıl yöneteceğinizi doğru anlamanız ve belirlemeniz gerekiyor.

Bir portföy oluşturun

Bir sonraki adımınız, portföyünüzü oluşturmaya başlamaktan geçiyor. Bu aşamada, risk tolerans seviyenize, gelirinize ve genel finansal planınıza göre size en uygun yatırım planını seçerek işe koyulmalısınız.

Güvenilir bir finansal ortağa sahip olun

Son olarak, bu yolculukta başarılı olmak için güvenilir bir finansal ortağa ihtiyacınız bulunuyor. Finansal hizmet şirketleri, arzu ettiğiniz finansal geleceği güvence altına almaya bir adım daha yaklaşmanıza yardımcı olmak için hem bireysel hem de kurumsal çözümlerle ihtiyaçlarınıza uygun yatırım seçenekleri sunuyor.

Size en uygun ve doğru iletişim kurabileceğiniz finans kurumuyla yapacağınız bir ortaklık, yolculuğunuz süresince sendelemeniz halinde elinizden tutarak ayağa kalkmanıza yardımcı olacak desteği size sunmuş oluyor.

Enflasyona karşı 3 yatırım önerisi

 

Kendinize yatırım yapmanız için 3 neden

 

Yatırımcılar risk yönetimini hatırlamalı

 

Yatırımcıların yüzde 99’u neden hep kaybediyor?

 

Strateji geliştirmenin ipuçları

 

Tahminlere kulaklarınızı tıkamayın ama kendi stratejinizden de sapmayın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)