BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinansal istikrar için özel komite----

Finansal istikrar için özel komite

Finansal istikrar için özel komite
20 Nisan 2011 - 09:08 www.finansgundem.com

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bu bir tasarı aşamasındadır. Kesin hiçbir karar yoktur” dedi.

Yeni dönemde ekonomi yönetiminde bazı değişikliklere gidileceği sinyalini veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Tabiatı gereği bağımsız kurumlarımız, BDDK, Merkez Bankası ve hükümetin bağlı birimleri de Hazine gibi bu işin içerisinde. Finansal istikrar açısından bir komite kurulup bütün ilgili kuruluşların bir araya geleceği bir yapıyı kullanmanın iyi olacağını düşünüyoruz. Bu bir tasarı aşamasındadır. Kesin hiçbir karar yoktur” dedi.Yeni yapılanmada, Türk finans kesiminin yönetiminden sorumlu olacak olan Finansal İstikrar Komitesi oluşturulabileceğini açıklayan Babacan, şu bilgileri verdi:
Kriz tam bitmedi
“Devlet Bakanlıklarının yeniden yapılandırmasıyla ilgili yetki tanımı TBMM tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulacak. Bu yetki kanunu kesinleştikten sonra bir kararname gündemde. Bununla ilgili pek çok alternatif yeni yapılar üzerinde çalışılıyor. Finans sektörüyle ilgili farklı sorumluluk ve yetki sahibi kurumlarımız var. Finansal istikrar açısından ilgili kuruluşların bir araya gelip konuları karşılıklı görüşüp değerlendirebileceği bir yapıyı kullanmanın iyi olacağını düşünüyoruz.”
Ali Babacan, TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu toplantısında ekonomik krizin etkilerini değerlendirerek, şöyle konuştu: “2008-2009 krizinin henüz tam anlamda atlatılamadığı, farklı bir safhasında olduğu dönemde bölgemizdeki yeni jeopolitik durum, önce Tunus’la başlayan sonra Mısır’a sıçrayan ve arkasından Libya’da çok daha kanlı çatışma boyutlarına ulaşan pek çok ülkenin içinde bulunduğu riskli bir ortamda dikkat etmemiz gerektiği bir konum. Doğru zamanda doğru adım atabilmek önemli bir dönüşüm sürecinde yeni fırsatlar yakalayabilmek için önemli. Doğru zamanda doğru işler yaparsak ekonomimiz için önemli fırsatlar olacak.”
Aldığımız kritik kararda TOBB’un çok faydası oldu
İSTİŞARE için ancak temsil gücü yüksek belli bir sayıda kişiyle bir masa etrafında konuların rahat değerlendirilebildiğini belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şöyle konuştu: “En son sektör meclisleriyle bir toplantı gerçekleştirdik. Politikalarımızı oluştururken bu toplantılardan çok istişare ediyoruz. Yoğun iş birliğinin istişare ortamının faydalarını çok gördük. Son iki yıldır aldığımız pek çok kritik kararda TOBB’un çok önemli faydası oldu.”
Sosyal ve ekonomik alanda reform şart
SOSYAL ve ekonomik alanda önemli reformlar gerektiğine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Türkiye’nin çalışma hayatıyla ve vergi konusuyla ilgili köklü reformlara ihtiyacı var. Bunları da inşallah önümüzdeki dönemde geniş bir istişareyle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 
Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)