BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFinansal Hizmetler Güven Endeksi arttı----

Finansal Hizmetler Güven Endeksi arttı

Finansal Hizmetler Güven Endeksi arttı
23 Ekim 2015 - 15:03 www.finansgundem.com

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), ekimde bir önceki aya kıyasla 1 puan artarak 167,8 seviyesine yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ekim ayına ilişkin Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni (FHGE) açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde FHGE bir önceki aya kıyasla 1 puan arttı, 167,8 seviyesine çıktı. FHGE, eylülde 166,8 düzeyindeydi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmeler FHGE'yi azalış, gelecek üç aydaki hizmetlere talep beklentisi ise artış yönünde etkiledi.

Ekim ayında, son üç aya yönelik değerlendirmelere göre, bir önceki döneme kıyasla iş durumunda kötüleşme, hizmetlere talep, istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, karlılık ve sermaye harcamasında gerileme, yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde ise iyileşme gözlendi.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre, iş durumu ile yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme, hizmetlere talep, istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, karlılık ve sermaye harcamasında azalış görüldü.

Gelecek üç aya yönelik beklentilere göre, bir önceki döneme oranla hizmetlere talep, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, karlılık ve sermaye harcaması beklentilerinde artış, yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme, istihdam beklentilerinde gerileme, yurt içi piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme meydana geldi.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise hizmetlere talep, istihdam, faaliyet gelirleri, faaliyet giderleri, karlılık ve sermaye harcaması beklentilerinde artış, yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde kötüleşme gözlendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)