<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinansal Gizlilik Endeksi'nde Türkiye kaçıncı sırada?----

Finansal Gizlilik Endeksi'nde Türkiye kaçıncı sırada?

Finansal Gizlilik Endeksi'nde Türkiye kaçıncı sırada?
23 Şubat 2020 - 10:57 www.finansingundemi.com

İsviçre, Finansal Gizlilik Endeksi'nde, yıllardır koruduğu birinci sıradaki yerini Cayman Adaları'na devretti.

Vergi ve finansal konularda daha fazla şeffaf olunması için çalışmalar yürüten, Uluslararası Vergi Adalet Ağı, bu yılki sıralamayı açıkladı.

Varlıklı kişilere vergi konusunda nasıl kolaylıklar sağlandığı ve kara para aklamada ne kadar şeffaf olunduğunun incelendiği rapora göre Cayman Adaları, yabancıların servetlerini kendi ülkelerinden en rahat gizleyebildiği ülkelerin başında geldi.

Euronews'de yer alan haberde, İsviçre, 2011 yılından bu yana koruduğu birinciliği Birleşik Krallık'a bağlı Karayip adasına bırakarak, ilk kez 3'üncü sıraya geriledi. Amerika Birleşik Devletleri ise 2'nci sıradaki yerini korudu.

İki yılda bir hazırlanan Finansal Gizlilik Endeksi'ne göre, yabancıların kendi ülkelerindeki vergi sistemine takılmadan en rahat para aklayabildiği ilk 10 ülkenin sıralaması şöyle:

Cayman Adaları
Amerika Birleşik Devletleri
İsviçre
Hong Kong
Singapur
Lüksemburg
Japonya
Hollanda
Britanya Virjin Adaları
Birleşik Arap Emirlikleri

Uluslararası Vergi Adalet Ağı'nın tespitlerine göre vergi cenneti olarak adlandırılan ülkelerde tahmini 21 ila 32 milyar dolarlık kişisel servet ya vergiden kaçırılıyor ya da çok az vergiye tabi tutuluyor.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün vergi kaçaklığı ile mücadele için 2014 yılında getirdiği Ortak Raporlama Standardı kapsamında, ülkeler arasında yapılan otomatik bilgi paylaşımının bu yılki sıralamada etkili olduğu düşünülüyor.

Rapora göre son dönemde yapılan reformlar sayesinde küresel gizlilik oranı ortalama her ülke için yüzde 7 oranında azaldı, diğer bir değişle şeffaflık arttı.

Sıralama, bir ülkenin ne kadar gizli veya şeffaf olduğuna (bilgi paylaştığına) verilen notla birlikte, o ülkedeki yabancılara ait finansal aktivite yoğunluğu değerlendirilerek hazırlanıyor. Bu nedenle sıralamada ilklerde yer alan bir ülkenin, mali konularda daha az şeffaf olduğu anlamına gelmiyor. Örneğin, diğer ülkelerle en az bilgi paylaşımında bulunan Samoa adası, yabancılara finansal hizmet sunmadığından, şeffaf olmamasına rağmen alt sıralarda yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)