Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM
“Krediler, borçlar, sermaye, riskler” denerek sosyal medyada olmayan ya da abartılarak sunulan kaynaksız bilgilerle Türk bankacılık sistemi üzerine oynanan oyun, Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı-Finans Kulüp’ten döndü. Usta bankacı, Finansgundem.com yazarı Dr. Önder Halisdemir’in başkanlığını yaptığı Finans Kulüp, maksatlı yaratılmak istenen ‘sorun var’ algısını yayınladığı açıklama ile bozdu. Duyuruda, “Türk Bankacılık sistemi geçmiş yıllarda çok ağır testlerden geçerek ve her testte daha da güçlenerek rüştünü ispatlamıştır. Türk Bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik oranları dünyada yeterliliği en yüksek oranlar arasındadır” denildi.
FİNANS KULÜP’TEN TÜRK BANKACILIĞI ÜZERİNE ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Önemli açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Bankacılık sistemi üzerinden spekülasyon yapmak isteyenlere dikkat!
Türkiye’nin önde gelen bankalarının isimlerini vererek bankacılığımızda sorun olduğu algısını yaymak isteyen ve bu sayede sektöre yönelik güvensizlik oluşturmaya çalışanlara karşı kamuoyunu uyarıyoruz.
Türk Bankacılık sistemi geçmiş yıllarda çok ağır testlerden geçerek ve her testte daha da güçlenerek rüştünü ispatlamıştır. Türk Bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik oranları dünyada yeterliliği en yüksek oranlar arasındadır. Bankacılarımız ve düzenleyicilerimizin risk yönetimi konusunda en ağır vakalarla yoğrulmuş beşeri sermayesi , farkındalıklarını yönetmek için teknolojik imkanları, güçlü teminat yapıları, dünya finans sistemine entegrasyonları ve bunun sağladığı esneklikler ile birçok gelişmiş ülkeden çok daha iyi durumdadır.
Hal böyle iken sosyal medyada banka sistemimize yapılan abartılı ve maksatlı olduğu görülen spekülatif paylaşımlar konusunda kamuoyunu sağ duyulu olmaya davet ediyoruz."
TÜRKİYE FİNANS YÖNETİCİLERİ VAKFI HAKKINDA
Kısa ismi Finans Kulüp olan Vakfı, 1986 yılından itibaren önce Finans Kulüp Derneği, 1995 yılından sonra da Vakıf Statüsüne geçerek Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı adı ile çalışmalarını yürütmüştür. Daha o dönem Pera Palas toplantılarına katılan özel ve kamu sektöründe çalışan sektör profesyonellerinin, finansal serbestleşme sürecinde ortaya çıkması düşünülen yeni kurumlar ve yasal düzenlemelerde piyasa oyuncularına ve kamu otoritelerine dönük faaliyetleri sistematik bir şekilde yürütebilme amacı belirgin olmuştur. Türkiye Finans Konseyi, İstanbul Finans Merkezi fikir geliştirme toplantıları geçmiş dönemdeki çalışmalarımızdan bazılarıdır.
Vakıf toplantılarında bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakan düzeyinde birçok konuşmacı ağırlanmış ve gündemin oluşmasına katkı sağlamıştır. Finans konusunda aydınlatıcı bilgiler, raporlar ve görüşler akademisyen ve piyasa katılımcılarının yer aldığı tartışma platformlarında geliştirilmiştir. Ayrıca vakıf yayınlarından olan “Maliye Finans Yazıları“ Dergisi, Ulusal hakemli dergi statüsünde ve Uluslararası endeksler tarafından takip edilmekte olup 109. sayısı ile finansal literatürüne katkı sağlamaktadır.
Son dönem projelerinden olan Avrupa Birliği Erasmus programı desteği ile “KOBİ Akademisi” oluşturulmasına yönelik projemiz ulusal ajans tarafından kabul edilerek çalışmalara başlanmıştır.
Üyeleri arasında birçok finans üst yöneticisi ve profesyonelinin yansıra, Akbank, Alternatifbank, Burgan Bank, Garanti Bankası, HTS Uluslararası Danışmanlık Hizmetleri, İş Bankası, JCR Avrasya Derecelendirme, Nurol Yatırım Bankası, Şekerbank, T. Kalkınma ve Sınai Bankası, VISA Europe, Vakıflar Bankası, YapıKredi Bankası, Yatırım Finansman Menkul Değerler, Ziraat Bankası gibi çok değerli kurumlar bulunmaktadır.
Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Dr. Önder Halisdemir’in yapmış olduğu Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır;
Adnan Nas (Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi), Ayşegül Dicle Aydın (Heidric&Struggles Ülke Başkanı), Dr.Cüneyt Sezgin (Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi), Fethi Hinginar (Türk Ytong Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Ferhan Kaptan Genel Sekreter, Halit Yıldız(Şekerbank Yönetim Kurulu Üyesi), Meral Özertik (Emas A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi), Meriç Uluşahin (Türkiye Finans Katılım Bankası ve Pasha Bank Yönetim Kurulu Üyesi), Orhan Ökmen (JCR Ülke Başkanı), Yusuf G. Penezoğlu (Kpmg Yönetici Ortak)
Vay, büyük oyunu bozmuşlar. Şu özgüvenin binde biri bende olsa şu an çok farklı yerdeydim...
hahahahahhahhhaha
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.