BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans ‘entrika’ları Türkiye’ye uzandı----

Finans ‘entrika’ları Türkiye’ye uzandı

Finans ‘entrika’ları Türkiye’ye uzandı
31 Ekim 2010 - 19:27 www.finansgundem.com

IMF ekonomistlerinden Atish Rex Ghosh’un, Wall Street’ti anlattığı romanında, Türkiye de önemli bir yer tutuyor

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) ekonomistlerinden Atish Rex Ghosh’un, dünya finans ve borsa piyasaları içinde önemli ve etkin bir konuma sahip olan Wall Street’te yaşanan perde arkası olayları anlattığı “Nineteenth Street Northwest” adlı romanında, Türkiye de önemli bir yer tutuyor.

Adı IMF’nin açık adresi
Ghosh’un 2008 yılında bastırdığı ve son günlerde popüler olan ve adını IMF’nin açık adresinden alan romanda, gizemli bir hedge fon (yüksek riskli fon) şirketi, Kolombiya’dan Ukrayna’ya kadar uzanan geniş bir coğrafya içinde ulusal para birimlerini zayıflatarak avantaj sağlamayı hedefliyor ve bu amacına Türkiye’de ulaşıyor.
Bir bürokrat ve terörist
Kitap iki ana karakterin maceralarını konu alıyor, biri Celine O’Rourke adlı sinik bir bürokrat ve diğeri de uluslararası piyasalarda bir kur krizi çıkarmak amacıyla IMF’ye sızmış Sophia Gemaye adlı ahlaki açıdan çelişkili bir terörist. IMF’ye sızan teröristin amacı, uluslararası piyasaların dikkatini, petrol zengini gelişmekte olan ismi verilmeyen ülkesine çekmek. .
Kitapta TL değer yitiriyor
ABD’de geçen ay piyasaya çıkan ikinci baskısı satılan kitapta dünya para ve borsa piyasalarındaki her türlü gelişmeyi yakından takip eden bir fon şirketinin kahramanlarının hayata geçirtiği entrikalar ve bunların sonucunda dünyanın çeşitli yerlerinde gelişen farklı olaylar anlatılıyor. Kitapta anlatılan gizemli hedge fon şirketi, ulusal para birimlerini düşürmeye çalıştıkları ülkeler arasında Türkiye’de başarılı oluyor. TL’nin düşmesi ile yaşanan panik ortamını izleyen gelişmeler kapsamında Türkiye’nin kamu borcu artıyor, TL daha da fazla değer kaybediyor ve Ankara görevlerini yerine getiremez hale geliyor.
İkinci baskıyı yaptı
Glosh, kitapta anlatılan öykünün daha fazla ilgi çekeceği düşüncesi ile geçen ay Washington’da gerçekleşen IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantılarında satılmak üzere Ghosh ikinci baskıyı gerçekleştirdi ve toplantılar sırasında rekor satış yapıldı.

hurriyet.com.tr

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)