<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans devlerinde skandallar kayıp getiriyor----

Finans devlerinde skandallar kayıp getiriyor

Finans devlerinde skandallar kayıp getiriyor
17 Kasım 2021 - 16:26 www.finansingundemi.com

Deloitte, EY, KPMG ve PwC’nin yıldız isimleri ile kar sağlayan birimleri daha küçük rakiplere kaçıyor. 2001 yılında Enron’un iflasıyla ortaya çıkan skandalın etkileri büyüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2001 yılında Enron’un iflası ve şirketin lideri Arthur Andersen’ın çöküşü beş büyük denetim şirketinin sayısını dörde indirmekle kalmadı, birçok şirketin ‘çıkar çatışması’ iddaları nedeniyle danışmanlık birimlerini satmalarına neden oldu. Bunun ardından gelen 20 yılda, Enron skandalı tarihe karışırken gruplar danışmanlık imparatorluklarını yeniden inşa etti.

Ancak şimdi yeni skandallarla bir kez daha şirket birleşmeleri konusunda danışmanlık hizmeti veren şirketlerin, denetim faaliyetleri gösteremeyeceğine yönelik endişeler dile getirilmeye başlandı. Financial Times’ın haberine göre bunun sonucunda Deloitte, EY, KPMG ve PwC geçtiğimiz yıl 157 milyar dolar gelir sağlayan faaliyetlerini sınırlandırmak durumunda kaldı. Daha küçük rakip şirketler de sundukları cömert maaşlarla şirketlerin yıldız çalışanlarını çekmeyi başardı.

Birçoğu özel sermaye destekli olan küçük rakipler, büyük dörtlünün en büyük gelir getiren birimlerine talip oldu. Büyük dörtlünün 50’den fazla üst düzey denetim uzmanını bünyesine katan Alvarez & Marsal Avrupa Yeniden Yapılandırma Başkanı Richard Fleming, “onların öğünlerini çalmıyoruz, sadece dolaplarından istediğimiz yiyecekleri alıyoruz” dedi. Büyük dörtlü bunun karşılığında yeniden yapılanma sürecine girdi ve alanlarını korumakta oldukça kararlılar.

KPMG İngiltere CEO’su John Holt, bir yağmalamanın başlamış olmasının, “çok disiplinli modelin öldüğü anlamına gelmediğini” söyledi. Hem Deloitte hem KPMG bu yıl İngiltere’deki yeniden yapılandırma birimlerini satmaları için baskıyla karşılaştı. Anlaşmalar ise özel sermaye şirketleri CVC Capital Partners ve HIG Capital tarafından desteklendi. ABD merkezli bir özel sermaye yöneticisi, “yalnızca denetim birimiyle ilgileniyoruz” dedi.

Anlaşmalar ise hızlı bir şekilde gerçekleşti. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre PwC vergi ve göç danışmanlığı birimini geçtiğimiz ay Clayton, Dubilier & Rice’a 2,2 milyar dolara sattı. Grup aynı zamanda İngiltere’de bulunan bir fintek şirketini ve ABD ile İtalya’daki danışmanlık birimlerini özel sermaye fonlarına devretti. KPMG ise geçtiğimiz yıl 500 çalışanı bulunan emeklilik birimini 200 milyon sterlinlik bir anlaşmayla sattı.

ABD merkezli Alvarez & Marsal, AlixPartners ve FTI Consulting gibi şirketler aynı zamanda büyük dörtlünün yıldız isimlerine de talip oluyor. Özel sermaye fonları ve bağımsız oyuncular yıldız isimlere yüksek maaşlar teklif ediyor. Yüksek performans gösterenler büyük dörtlünün geleneksel modeline kıyasla daha yüksek maaş alabiliyor.

Cramer: Enflasyon geçici diyenler kazanacak

 

ATO'dan genç girişimcilere "Güçlerinizi birleştirin" çağrısı

 

Tahvil yatırımları cazibesini kaybediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)