BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans danışmanlarının sağladığı 3 fayda----

Finans danışmanlarının sağladığı 3 fayda

Finans danışmanlarının sağladığı 3 fayda
26 Mayıs 2021 - 17:43 www.finansgundem.com

Yatırımcılar genellikle finans danışmanlarıyla çalışırken, ödedikleri ücretin karşılığında hangi hizmetleri alacaklarını merak ediyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans danışmanlarıyla çalışan yatırımcılar ödedikleri danışmanlık ücretlerinin karşılığında hangi hizmetleri alacağını sorguluyor. Yatırım dünyasında, yatırımların geri dönüş oranı (ROI) en fazla önem taşıyan unsurlarda biri. Yatırımcıların finans danışmanlarına ödedikleri ücretlere, bu nedenle şaşırmamak gerekiyor. Ancak yatırımcıların ödedikleri danışmanlık ücretlerini de maliyet olarak değil bir yatırım olarak görmesi önemli.

Forbes’un haberine göre, finans danışmanlarıyla çalışmanın oldukça fazla sayıda faydası bulunuyor. Bunlar arasında çeşitlendirme, emeklilik planlaması ve belirli aralıklarla gerçekleştirilen portföy düzenlemesi bulunuyor. Ancak yatırım ve emeklilik planlamasını yatırımcılar için çok daha az stresli hale getirebilecek kişisel faydaları da var.

1. Duygusal bariyer

Yatırım uzmanları yatırımcılara sıklıkla siyasi görüşlerini yatırım kararlarından bağımsız tutmalarını ve piyasalara yönelik duygularını yönetmelerini tavsiye ediyor. Her iki konu başlığı da temelde yatan aynı meseleyle ilgili: Yatırımcıların duyguları en iyi şekilde inşa edilmiş finansal planları bile yıkabilir.

İyi bir Finans danışmanı ise yatırımcıları kendi duygularından koruyacak ve fevri ya da duygularıyla aldıkları kararlardan kaçınmalarını sağlayacaktır. Elbette finans danışmanları yatırımcıların hislerini ortadan kaldıramaz.

Aynı zamanda danışmanların yatırımcılara sağladığı duygusal bariyer de yıkılmaz değil. Yatırımcılar korku duyduğunda ve bu nedenle piyasalardan çıkış yapmak istediğinde, finans danışmanının görevi yatırımcılara oluşturdukları planı ve hedeflerini hatırlatmak olacak.

2. Kapsamlı bir plan

Kapsamlı bir finans planı oluşturmak ise finans danışmanlarının müşterilerine sağladığı faydalardan ikincisi. Finans danışmanlığı hizmeti alan yatırımcılara özel hazırlanmış bir plan, kendi başlarına düşünemeyecekleri detayları ve riskleri göz önünde bulundurabilir. Aynı zamanda portföyünüze fayda sağlayacak olan yatırımlara dikkat çekerek, daha başarılı bir yatırım stratejisi oluşturmanıza imkan tanıyabilir.

Bununla birlikte finans danışmanları vergi planlaması, harcama planı, enflasyona karşı koruma ve sağlık gibi konularda da bir strateji oluşturmanıza yardımcı olabilir. Elbette yatırımcılar tüm bu konularda kendi stratejilerini belirleyebilir. 

Ancak finansgundem.com'un derlemesine göre, sürekli değişen piyasa ortamında, bir uzmanla çalışmak hiç bir detayı atlamamanızı sağlayacak. Her yıl yatırım planlarınızı etkileme potansiyeli olan yeni kanunlar ve düzenlemeler yürürlüğe giriyor.

Ancak finans danışmanlarıyla çalışan yatırımcılar, tüm bu düzenlemeleri ve değişiklikleri takip etmek zorunda kalmıyor ve sürekli güncellenen bir yatırım planıyla hedeflerine ulaşmak için çalışıyor.

3. Başarınızın savunucusu

Emeklilik için yatırım ve planlama yapmak oldukça zorlu. Bu nedenle sizin başarılı olmanızı sizin kadar isteyen biriyle çalışmak önem taşıyor. Finans danışmanları aileniz, işiniz, hayalleriniz, umutlarınız ve hedeflerinizi biliyor ve bunlara ulaşmanızda size destek oluyor. Bu özenin öznesi olmanın ise psikolojik olarak büyük etkileri var. Bu nedenle de birçok kişi kişisel koçlarla çalışıyor.

Deutsche Bank Londra’dan göçü hızlandırıyor

 

Batık bankanın CEO’su bankacılıkta yeni kriz bekliyor

 

Küçük yatırımcı borsada nasıl kazanır?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)