BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFibabanka'nın Alametifarika'sı----

Fibabanka'nın Alametifarika'sı

Fibabanka'nın Alametifarika'sı
14 Mayıs 2011 - 09:49 www.finansgundem.com

Özyeğin, yeni bankasının kimliğini, Garanti'nin reklamcısı Serdar Erener'in Alametifarika şirketine hazırlattı. Erener, kampanya için Ergun Özen'den izin aldı

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Fibabanka’nın yeni kurum kimliğinin tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, “2000’li yıllarda Türk bankaları yabancı markalar tarafından satın alınarak adları değiştirilmişti. Biz bu durumu tersine çevirdik. Yabancı bir bankayı satın alarak ‘Fibabanka’ adıyla bir Türk markası yarattık” dedi.
Bankanın yeni adını belirlerken “Fibabanka” ile “Fibabank” seçenekleri arasında uzun süre düşündüklerini söyleyen Özyeğin, ajanslarının önerisi ile şimdiki adı seçtiklerini belirtti.
Bankanın yeni logosu, mavi-yeşil bir kristal ve yanındaki Fibabanka yazısından oluşuyor. Logosunun hikâyesini anlatan Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar, yeni kurumsal kimliklerini oluştururken bankanın Fiba Grubu ile bağını kurmak amacıyla grubun adını ve logosunu esas aldıklarını belirtti.
Fiba Grubu’nun logosu lacivert zemin içinde köşede duran dişi kare şeklinden oluşuyor.
Bankanın yeni adının Türkçe fonotiğe uygun ve söylenişinin kolay olduğunu söyleyen Dildar, “Fiba Grubu logosunun formunu koruyarak hazırlanan sembole ‘Bilgi Kristali’ adını verdik” dedi. Logonun mavisi, “bankadan beklenen profesyonellik ve ciddiyeti”; yeşil ise “bankanın insancıl yüzünü, müşterisine vereceği memnuniyeti ve bilgeliği” yansıtıyor.
Alametifarika hazırladı
Bankanın yeni kurumsal kimliği, aynı zamanda Garanti Bankası’nın da ajansı olan Alametifarika tarafından hazırlandı. “Ajansın iki bankaya birden hizmet vermesi çıkar çatışması yaratıyor mu” sorusunu Özyeğin, “Bunu ajansa sormalısınız. Bizim açımızdan bir çıkar çatışması yok” şeklinde cevaplandırdı.
Alametifarika’dan Serdar Erener ise Fiba Grubu ile çalışmaya başlamadan önce Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen’le konuştuklarını ve iznini aldıklarını söyledi. Erener, “Fibabanka’nın kayıtlı ajansı değiliz, sadece yeni isim ve logo için proje bazında anlaştık” dedi. Yine de Fiba Grubu ile Alametifarika’nın ilişkisi uzun dönemli olacağa benziyor. Çünkü Radikal’e konuşan Erener, Alametifarika’nın Fiba Grubu’na ait Credit Europe Bank’a network ajansı olarak hizmet verme olasılığı bulunduğunu açıkladı. Bu olasılık gerçekleştiği takdirde, Alametifarika altı ülkede Credit Europe Bank’ın reklam işlerini üstlenecek. Radikal

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)