Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetler yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmayı derinleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün bugüne kadar ortaya çıkmayan bir yöntemi olduğunu deşifre etti. Gözaltına alınan askeri okulların mülakat komisyonundaki bir kişi itirafçı oldu. İtirafçının anlatımları da FETÖ'nün daha önce deşifre olamamış bir yöntemini de açığa çıkardı.
ÖRGÜTSEL BİR KODLAMA
Buna göre itirafçı, Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu personel alımlarına ilişkin olarak 2013 yılında mülakat komisyonunda görev yaptığını ifade ederek, mülakata katılan kişilerin aday ve kimlik numaralarıyla örgütsel bir kodlama yapıldığını ve bu kodlama sayesinde örgüt elemanlarına yüksek not vererek mülakatı kazandırdıklarını anlattı.
TOPLAMI 9-10-11-12 OLAN ÖRGÜT MENSUBU
Bu kodlama yöntemini de anlatan itirafçı asker, “Aday numaralarının 2'nci ve 3'üncü hanelerindeki rakamların toplamının 9, 10, 11 ve 12 olan şahıslar örgüt mensubuydu” dedi. Bu ifadelerin ardından soruşturmayı derinleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 2013 yılında sınavı kazanan kişilerin aday ve kimlik numaraları üzerinde Kriptoloji Uzmanlarına inceleme yaptırarak bilirkişi raporu hazırlattı.
TESTİN HATA ORANI ÇOK ÇOK AZ
Rapora göre sınavı kazanan adayların aday numaralarının 2'nci ve 3'üncü hanelerindeki rakamların toplanmasıyla elde edilen değer rastgele değil. Uzmanlar, sınavı kazanan adayların itirafçının anlattığı sisteme uyup uymadığını da test etti. Rapora göre adayların yüzde 97,70'i bu yolla okullara alındı. Uzmanlar, yaptıkları testin hata oranını da belirledi. Buna göre, “Testin hatalı olma olasılığının atılan 269 tane tavla zarının tamamının ‘6' gelme olasılığından daha küçük olduğu” ifade edildi. (Sözcü)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.