Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FETÖ'nün örgüt çarkı içinde kullandırdığı milyarlarca liralık kredi işlemini kâğıt üstünde sildiği, yüklü miktarda parayı da kuluçka hesaplara aktardığı belirlendi. Örgüt, darbe girişiminin ardından 442 kuluçka hesap açtı. FETÖ üyelerine finans desteği sağlamak için üçüncü kişiler adına açılan bu hesaplar Maliye'nin girişimi ile donduruldu.
VEKALETLE KAÇIRMAK İSTEDİLER
Savcılar, darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik itiraflarda azalma olunca, örgütün bazı özel elemanlarına yüklü ödemeler yaptığını belirledi. Bu tarz kuluçka hesaplardan örgüt, mal varlıklarına el konulan elemanlarının ailelerinin finansman sorunu çözüyor. Ailelerin kredi ve kredi kartları borçları ödeniyor. Kuluçka hesapların ortaya çıkarılması için "Bu kişilerin gelir durumu, para yatırma-çekme zamanlaması, büyük miktarlı hareketlilik" gibi kriterlere baktıklarını belirten MASAK'tan üst düzey bir yetkili, "15 Temmuz sonrası bankalardan da çok sayıda ihbar geldi. Örneğin bir kişi 20 kişiye vekalet veriyor. Topladıklarını oraya koyuyor. Himmet paralarını toplayıp masraflar ve diğer harcamalar adına örneğin 1 milyon TL hesabına para yatıp çekilmiş. Örgüt üyeleri ve yöneticileri ile bağlantısı tespit edilen bu hesaplara anında müdahale ediliyor" dedi. Maliye Bakanlığı komisyonu, FETÖ'ye destek veren şirketlerin global bağlantılarını da ortaya çıkardı. Maliye, kara para akladıkları tespit edilen FETÖ şirketlerine ilişkin de bankalara uyarı yazısı gönderdi. Bu kişilere ait tüm banka hesaplarının dondurulması istendi. Bu incelemelerde muvazaalı 442 hesap belirledi. Şaibeli ortaklıklar, yurtdışı vakıf, dernek, örgüt birimlerine para aktarmada rol oynayan işadamlarına ilişkin bilgiler de ilgili ülkelerin mali istihbarat birimleri ile paylaşılıyor.
Sabah
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.