Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Darbe girişiminden sonra Atatürk Havalimanı Tarkim hangarından, özel uçakla tabut içine saklanarak kaçan FETÖ bağlantılı işadamı İbrahim Faruk Bayındır'ın, şirketin binasındaki gizli firar bölmesinin bilgisine SABAH ulaştı. Bayındır'ın, Atatürk Havalimanı'nda ihale sözleşmesine aykırı biçimde inşa ettiği kaçak yapıdaki gizli bölme, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün Teftiş Kurulu'nca açığa çıkarıldı.
'GİZLİ BÖLME GÜVENLİK ZAAFI'
23 Eylül 2016 tarihli Teftiş Kurulu raporuna göre, kaçak yapıda kara bölümünden hava bölümüne geçiş sağlayan bir bölme bulunuyor. Raporda "idari binanın kara tarafında bulunan kuranglezlerinden (Binaların zemin alt katlarında doğal ışık ve havalandırma sağlamak için yapılan üstü ızgaralı bölüm) kolayca girilerek hava tarafına kontrolsüz bir şekilde geçilebileceği ve bunun ciddi bir güvenlik zaafı" olduğu vurgulanıyor.
5 KATLI KAÇAK BİNA
Kaçak binanın bulunduğu sivil havacılık bölümünün E girişinde, Tarkim'e kiralanan alanda projeye aykırı imalatlar tespit edildi. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Başmüfettiş Erdinç Kahraman ve Tolga Avşar tarafından hazırlanan soruşturma raporu, MHP'lilere kaset kumpası ve Haydar Meriç suikastında kilit konuma sahip İbrahim Faruk Bayındır'ın genel müdürü olduğu Tarkim Uçak Bakım ve Onarım Havacılık Anonim Şirketi hakkındaki hususların incelenmesi ve soruşturulması başlığını taşıyor. Raporda Tarkim'e metrekaresi 8.64 TL'den 5 yıllığına tahsis edilen hangar mahallinde, 5 katlı kaçak bir bina yapıldığı tespiti yer aldı. Raporda ihaleye katılma şartlarında katlı bina yapılacağına dair bir hüküm bulunmamasına rağmen Tarkim'e tahsis edilen 5 bin 920 metrekarelik arazi üzerine yapılan 5 katlı bina ile 364.31 m2'lik arazi için tahakkuk ettirilecek kira ücretinin tahsiline dair yapılacak işlemle ilgili, Teftiş Kurulu'nun görüşünün sorulduğu belirtildi. Teftiş Kurulu, kira sözleşmesinin resen iptali yönünde kanaat bildirdi.
MÜFETTİŞLER EMNİYET'E BAYINDIR'I SORDU
Başmüfettişler Emniyet'e, Tarkim'in Genel Müdürü İbrahim Faruk Bayındır hakkında yakalama kararı bulunup bulunmadığını sordu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce gönderilen 9 Eylül 2016 tarihli cevabi yazıda, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara l. Sulh Ceza Hâkimliği'nin 2016/4524 karar numarası ile 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan aranıyor kaydının bulunduğu hususları mevcuttur" denildi. (SABAH)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.