Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasını gören Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Togo'dan Brezilya'ya, ABD'den İngiltere'ye kadar farklı ülkelere kaçtıkları belirlenen örgütün üst düzey yöneticisi 10 sanık hakkında hazırlanan iade talepnameleri, ilgili ülkelere iletilmesi için Adalet Bakanlığı'na gönderildi.
ÖRGÜT FİNANSMANI
Terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden, eski Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek ve Talip Büyük'ün İngiltere'de, Nejdet Başaran'ın Hollanda'da, Cemil Koca'nın Togo'da, Hamdullah Bayram Öztürk'ün Brezilya'da, Mehmet Ali Büyükçelebi, Ahmet Kurucan ve Ahmet Kara'nın ABD'de, Ahmet Şahinalp ve Mehmet Ali Şengül'ün ise Almanya'da bulundukları tespit edildi. FETÖ çatı davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, firari sanıkların bulundukları ülkelerin adli makamlarına iletilmek üzere iade talepnamesi düzenlendi.
İadesi talep edilen sanıklardan Hamdi Akın İpek ve yakın aile bireyleri hakkında, "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve terörizmi finanse etmek" suçlarından soruşturma bulunuyor.
KPSS HIRSIZLIĞI SANIĞI
FETÖ'nün "Almanya imamı" Şahinalp'in 2014'te, "Hollanda imamı" olduğu iddia edilen Başaran'ın ise 2013'te yurtdışına kaçtığı belirtiliyor.
Firari sanık Cemil Koca'nın FETÖ'nün "Ankara imamı" olduğu belirtiliyor. KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davanın da sanıkları arasında bulunan Koca'nın, Ankara'daki FETÖ okullardan sorumlu olduğu ve 2014'e kadar "Ankara il imamı" olarak iş adamlarından "himmet" adı altında yüklü miktarda para topladığı ifade ediliyor.
MİT İMAMLARI ONA BAĞLIYDI
FETÖ çatı iddianamesinde Talip Büyük'ün "Kuzey Irak ve Ortadoğu imamı" olduğu ve örgütün finansmanında kilit rol oynadığı kaydediliyor.
Hamdullah Bayram Öztürk'ün "Molla" ve "Brezilya imamı" olduğuna yer verilen iddianamede, Kurucan'ın ise Fetullah Gülen'den sonra örgüt için lider adayları arasında gösterildiği, Gülen'in yeğeniyle evli olduğu ve örgüt adına "Molla" olarak faaliyet yürüttüğü bildiriliyor.
İddianamede sanık Ahmet Kara'nın ise örgüt içinde "tayin heyeti üyesi" olduğu ve "bir dönem örgütün mahrem hizmetlerden saydığı TSK, Emniyet ve MİT'in imamlarının" kendisine bağlı olarak görev yaptığı belirtiliyor.
Sanık Mehmet Ali Büyükçelebi'nin sorumluluk alanının Ankara "imamlığı" ile başladığı, Eskişehir ve İzmir "imamlıkları" yaptıktan sonra "tayin heyeti" içerisinde faaliyet yürüttüğüne yer verilen iddianamede, Mehmet Ali Şengül'ün ise "istişare heyeti üyesi" olarak görev yaptığı kaydediliyor. Sabah
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.