Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik yaklaşık bir yıldır süren soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgütün finans yapılanması deşifre edildi.
Başsavcılığın Eylül 2015'te başlattığı ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı 13'ü tutuklu 111 sanık hakkında yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan 2 bin 527 sayfalık iddianamede, örgütün Finans yapılanmasıyla ilgili detaylar yer aldı.
Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 6'sı şikayetçi, 60'ı mağdur toplam 220 tanık ifadesine yer verildi. İddianamede, Uşak'ta 1984 yılından itibaren örgütlenen yapının özellikle örgüte finansal destek sağlamak için dizayn edildiği belirtildi.
Operasyon kapsamında halen tutuklu bulunan FETÖ'nün "bürokrasi imamının yardımcısı" Hazim Sesli'nin Uşak ve çevre illerden "himmet", "bağış", "kurban", "zekat" adı altında özellikle iş adamlarından toplanan paraların ABD'ye aktarımıyla ilgili görevli olduğu, toplanan paraların kurulan paravan şirketler aracılığıyla hayali ticari faaliyetler kullanılarak bankacılık sistemine sokulduğu, yurt içindeki ve dışındaki çok sayıdaki eğitim kurumu aracılığıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika, Tunus, Fas, Ürdün, Almanya gibi ülkeler üzerinden ABD'ye aktarıldığı ifade edildi.
İddianamede ayrıca, örgütün sadece Uşak'tan son 5 yıl içerisinde yaklaşık 500 milyon doları bu yöntemle yurt dışına çıkardığı bildirildi.
BANKA İŞLEM KAYITLARI DA İDDİANAMEDE
İddianamede, "iki numaralı" şüpheli olarak yer alan ve halen aranan "İsrail imamı" Harun Tokak adına Bank Asya üzerinden 105 kez olmak üzere milyonlarca lira para hareketi tespit edildiği, bu paraların Uşak'tan yurt dışına gönderildiği kaydedildi.
Uluslararası eğitim enstitülerinin şubelerinin İstanbul'da bir merkezde toplanarak para transferinde kullanıldığının yer aldığı iddianamede, tutuklu iş adamı Hazim Sesli'nin bu oluşumun idarecisi olduğuna işaret edildi.
İddianamede, Sesli'nin Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ile değişik zamanlarda Pioneer Academy isimli kuruluş başta olmak üzere çok sayıda şirkete para transferinde bulunduğu, para transferlerinde özellikle eğitim kurumlarının kullanıldığı, örgüt tarafından belirlenen isimlere Bank Asya kanalıyla bireysel ve ticari krediler verilerek elde edilen nakdin bavullarla yurt dışına çıkartıldığı da yer aldı.
İŞ ADAMLARI TEHDİT EDİLDİ
FETÖ'ye finansal destek sağlamayan iş adamlarına değişik yöntemlerle baskı kurulduğunu anlatan tanıkların ifadelerinin yer aldığı iddianamede, bazı iş adamlarının mali cezaların yanı sıra yargıdaki ve emniyetteki örgüt mensuplarınca planlanan operasyonlarla zor duruma düşürüldükleri, bazı iş adamlarının iflasa sürüklendiği bilgilerine yer verildi.
Örgütün Uşak'taki yönetim merkezi olarak Uşak Organize Sanayi Bölgesinin kullanıldığının belirtildiği iddianamede, çok sayıda dijital arşiv, örgüt mensuplarının FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i ziyaretleri sırasında çekilmiş fotoğrafları, telefon kayıtları ve konuşma kayıtları da bulunuyor.
İddianameye, Uşak'ta görev yapan çok sayıda üst düzey yönetici ve siyasetçinin örgüt üyeleriyle bağlantısını gösteren belgelerin yanı sıra bazı yerel basın kuruluşlarının sahipleriyle propaganda amaçlı işbirliği yapıldığını gösteren deliller de eklendi.
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik Eylül 2015'te başlattığı soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 83 kişiyi gözaltına almış, FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında 20 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.