BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ'den hapis cezası aldı, serbest bırakıldı----

FETÖ'den hapis cezası aldı, serbest bırakıldı

FETÖ'den hapis cezası aldı, serbest bırakıldı
06 Eylül 2017 - 15:27 www.finansgundem.com

Eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, FETÖ'den 7.5 yıl hapis cezası aldı ancak hakim tarafından salıverildi

Eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, hakkındaki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili davada "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Yurdakul'un yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine de karar verdi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu Yurdakul ile avukatları katıldı. Esas hakkındaki savunmasını yapan Yurdakul, valiliği döneminde örgüte ait bir eğitim kurumuna arazi tahsis ettiği suçlamasına ilişkin, "Ben değil, İl Genel Meclisi tarafından satış ve kiralama işleri yapılmıştır." dedi.

Bank Asya'da hesabı olduğunu kabul eden Yurdakul, 2010'da çocuklarını kaydettirdiği "cemaat" okulunun, okul ücretinin bu bankadan ödenmesini istediğini savundu.

FETÖ/PDY'nin haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne süren Yurdakul, sağlık sorunları bulunduğunu anlattı, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, üyelerle yaptığı müzakerenin ardından hükmü açıkladı.

Buna göre mahkeme, Yurdakul'u, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Yurdakul'un yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine de karar verdi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa kıraç06 Eylül 2017 17:52

    Suçlama ilginç. Silahlı terör örgütü üyesi suçlaması var ama örgütün silahı Yok falan. Bi de 7 yıl ceza vermişler. Delil neymiş? Pek de yok esasen. Salınıp salinmamasi umrumda değil ama suçlamanin delilden yoksun olduğu açık değil mi?

  • nasıliş06 Eylül 2017 15:51

    Bunun anlamı, hem hapis cezası verdik hemde girme gez demek mi? Hukukçu biri varsa bunun daha önce uygulaması var mı neden nasıl uygulanır anlatabilir mi?