BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ'de büyük kavga! Para trafiğini kim yönetecek----

FETÖ'de büyük kavga! Para trafiğini kim yönetecek

FETÖ'de büyük kavga! Para trafiğini kim yönetecek
21 Ekim 2024 - 13:22 www.finansgundem.com

FETÖ elebaşının ölümüyle birlikte cepheler arasındaki çatışmanın daha da derinleştiği belirtiliyor.

15 Temmuz hain darbe girişimin mimarı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün hemen ardından örgütün üst yönetiminde panik havasının hakim olduğu ifade ediliyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre elebaşının öldüğünün duyurulup duyurulmaması konusunda örgüt içinde büyük tartışmalar yaşandı.

Fetullah Gülen’in sağlık sorunlarını ağırlaştıran ilaçları temin eden yakın çevresi, bu bilginin gizlenemeyeceği sonucuna ulaştı. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki isim FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in vefatının ardından örgütün üst yönetiminde bir kaygı havasının hakim olduğu bildiriliyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen verilere göre, liderin ölüm haberinin kamuoyuna açıklanıp açıklanmaması konusunda örgüt içerisinde ciddi tartışmalar yaşandı. Sağlık durumunu kötüleştiren ilaçları veren kişiler, haberi gizlemenin imkansız olduğuna karar verdi.

'UZUN CEVDET'

FETÖ'nün elebaşının sağlık durumunun ciddi bir şekilde kötüleştiği ve zihinsel sağlığının yerinde olmadığı biliniyordu. "Uzun Cevdet" olarak bilinen gizli bilgi kaynağı Cevdet Türkyolu'nun, örgüte finansal yardımların devam etmesi için Gülen’in sağlıklı görünmesini sağlamak amacıyla ilaçlar verdiği, ayrıca örgütteki çözülmeyi önlemek adına daha önce kaydedilen videoları yeniymiş gibi tekrar yayınladığı ifşa oldu. Hatta Cevdet Türkyolu’nun, Fetullah Gülen’i ve örgütün parasını kendi isteğine göre yönetebilmek adına, lideri Pensilvanya’daki çiftlikten gizlice alıp damadının evine götürdüğü de tespit edilmişti.

Örgüt liderinin vefatı, heyet içindeki çatışmaları alevlendirdi. Örgüt liderinin nereye defnedileceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenaze törenine kimlerin katılacağı önemli bir tartışma konusu haline geldi.

Güvenlik kaynaklarına göre, Cevdet Türkyolu, cenazenin kendi kontrolünde hızla toprağa verilmesini istedi; ancak heyetin yaşlıları, Avrupa'dan gelecek kişilerin beklenmesi gerektiğini dile getirdi. Cevdet Türkyolu'nun bu sebeple gösteriş amaçlı bir cenaze düzenleyip, cesedi gizleyeceği yönünde iddialar da ortaya çıktı.

Örgüt içinde Fetullah Gülen’i Said Nursi gibi bir havaya sokmak isteyenlerin de çoğunlukta olduğu ifade ediliyor. Bu kapsamda mezarın bilinmemesi konusunda örgüt içinde ortak bir kararın olduğu da belirtiliyor. Cenazenin çok az sayıda insanın katılımı ile kılınıp, son ikamet ettiği Cevdet Türkyolu’nun damadının evinin arazisi içindeki ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor. Bu şekilde mezarın güvende olacağı düşünülüyor ancak Cevdet Türkyolu’nun cenazeyi kaçırma ihtimalinin olması da örgütün diğer güç odaklarını endişeye sevk ediyor.

Örgüt içinde meydana gelen bölünmeler çok uzun zamandır biliniyordu. Fetullah Gülen ölünce kimin başa geçeceği, örgütün sahip olduğu parayı kimin yöneteceği ile ilgili büyük kavgalar yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Elebaşının ölmesi ile gücü elinde tutmaya çalışan Cevdet Türkyolu’nun heyet içindeki yaşlılar tarafından istenmediği de ifade ediliyor. Kontrolsüz bir şekilde zenginleştiğine dikkat çekilen Cevdet Türkyolu’nun etkisizleştirilmesi için örgüt içinde kulislere de işaret ediliyor. Örgüt servetinin büyüklüğü de örgüt içindeki üst kademelerin bir başka kavga konusu.Üst kademelerde yer alan isimler paranın kontrolünü eline geçirmek istiyor. Ancak, paranın büyük bölümünün kontrolü, Fetullah Gülen’in sağlık durumunun kötüye gitmesi ile onu kontrolü altına alan Cevdet Türkyolu’nda. Cevdet Türkyolu’nun parayı kendi hiziplerini kontrol altında tutabilmek için kullandığı belirtiliyor.

'AVRUPA AYAĞI OLARAK ÖRGÜTTEN AYRILMA'

Örgütün yönetim kadrosundaki diğer isimlerin de Cevdet Türkyolu’nun paranın kontrolünü elinde tutmasından şikayetçi olduğu belirtiliyor. Örgütün Avrupa ayağını yöneten Abdullah Aymaz’ın, ABD ayağını yöneten Cevdet Türkyolu ve yanındaki Mustafa Özcan’ın etkisini kırmak için yoğun bir çaba sarf ettiği biliniyor. Aymaz’ın gerekirse “Avrupa ayağı olarak örgütten ayrılma” bahanesi ile ABD tarafını tehdit ettiği de ifade ediliyor. Yine güvenlik kaynaklarının edindiği bilgilere göre örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasında suikastlara kadar varacak sert kavgalardan söz ediliyor.

Örgüt içinde yer alan Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve İsmail Cingöz, Abdullah Aymaz ile hareket ediyor.

Bu isimlere karşılık kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, İsmet Aksoy, Adem Kalaç, Naci Tosun, Muhammed Çetin de Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan ile hareket ediyor.

Örgüt içindeki bu ayrışmanın Avrupa ve ABD ayrışması olarak gerçekleşeceği, Afrika ülkelerindeki faaliyetlerin Avrupa etkisinde kalacağı, Asya ülkelerindeki faaliyetlerin ise ABD tarafından kontrol edilmesine yönelik değerlendirmeler de yapılıyor.

ÖRGÜTÜN İKİNCİ ADAMI MUSTAFA ÖZCAN

Öte yandan Mustafa Özcan ismi de örgütün uzun bir süre “ikinci adamı” olarak biliniyordu. 1975 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde vaizliğe başladı, 1977'de müftü yardımcısı olarak atandığı İzmir'de elebaşı Fetullah Gülen ile tanıştı. O tarihten itibaren de Özcan, örgüt hiyerarşisinde önemli bir yer tuttu. 1992'de vaiz olarak görevlendirildiği Kartal'da aynı zamanda örgütün "İstanbul imamlığı"nı yaptı. Daha sonra "hususi hizmetler" kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamlığı, ardından Balkan ülkeleri imamlığına getirildi. Sık sık Pensilvanya'ya giderek örgüt elebaşının talimatlarını alan Özcan, Gülen'in ilk öğrencilerinden olmasının avantajıyla 2003'te "Türkiye imamı" oldu. Kumpas davalarındaki rolü ortaya çıkan Özcan’ın adı çeşitli iddianamelerde ve örgüt şemalarında “ikinci adam” olarak yer almıştı.

Elebaşının ölümü ile örgüt içindeki liderlik ve servet paylaşımı ile ilgili kavganın ve çözülmenin nereye varacağı da yakından takip edilecek konular arasında yer alacak gibi gözüküyor.

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüyle ilgili resmi açıklama: İstihbarat kaynaklarımız doğruluyorFETÖ elebaşı Gülen'in ölümüyle ilgili resmi açıklama: İstihbarat kaynaklarımız doğruluyor

 

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldüFETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)