Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Şahingöz, eski Ankara Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdür Yardımcısı Bayram Çifçi hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘örgüt faaliyeti çerçevesinde soruşturmanın gizliliğini ihlal’ suçlamalarıyla iddianame hazırladı. İddianamede çarpıcı bilgiler yer aldı.
İTİRAFÇI OLDU
Ankara Başsavcılığı, FETÖ ana soruşturmasını yaklaşık 2.5 yıl sürdürdükten sonra 73 kişiye ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla dava açmıştı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 7 sanık tutuklu yargılanırken, 66 şüpheli kaçmıştı. Çifçi hakkındaki iddianame, bu kadar sanığın yakalanamamasının nedenini de açığa çıkardı. İddianamede, çatı ana davasına ilişkin soruşturmanın sürdüğü dönemde, dinleme ve fiziki takip kararları ile FETÖ’ye müzahir okullara ilişkin operasyonların arama tarihlerinin Çifçi tarafından örgüte bildirildiği iddia edildi.
Çifçi’nin fiziki takipte kullanılan Emniyet Müdürlüğü’nün araçlarının plakalarını da FETÖ mensuplarına ilettiği öne sürüldü. Çifçi’nin ‘etkin pişmanlı’tan faydalandığı, FETÖ/PDY hakkında açıklamalarda bulunduğu, Polis Koleji, Polis Akademisi dönemi ve meslek hayatında örgütün toplantılarına katıldığı, evinde örgütsel toplantı yaptığı belirtildi.
İddianamede, şüphelinin 11 Ağustos 2014’te ByLock kullanmaya başladığı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatından sonra Banka Asya’da hesap açtırdığı ifade edildi. Çifçi’nin, ‘FETÖ üyesi olduğunu kabul ettiği’ ifadesi de iddianameye girdi. Çifçi ifadesinde, savcılığın yaptığı soruşturmalar hakkında ‘Sadık’ isimli örgüt üyesinin bilgi istediğini anlatarak özetle şunları belirtti:
PLAKALARI VERDİM
“Sadık, yapılan operasyonda görevli olduğum şubede hareketlilik olup olmadığını sorardı. Görevli olduğum sırada İstihbarat Daire’deki casus yazılım operasyonu ve paralel yapıya müzahir okulların operasyonu yapılmıştı. Casus yazılımla ilgili bir bilgi vermedim. Okullar ile ilgili de okul adres ve isimlerini bilmediğimden sadece ‘sabah operasyon var’ demiştim. CMK 135 tedbiri bitmiş Dilaver Azimli’nin (çatı ana davasının sanıklarından) dosyasını söylemiştim, fiziki takipte çalışan araçların plakalarını istemişti. Bir aracın plakasını vermiştim. Kozmik Oda dosyasını ısrarla sordu. Hiç bilgim olmadığını, başka bir şubece yapılmış olabileceğini söyledim. Ayrıca ‘Siber suçlardan ekip istenmiş, sizde bir hareketlilik var mı’ diye zaman zaman soruyordu. Ben de ‘cemaat konusu değil’ deyip kaçamak cevap veriyordum.”
ÇATI DAVASI NEDİR?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminden hemen önce FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 73 sanık hakkında dava açmıştı. Daha sonra, örgütün ‘Hava Kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz ve yine örgüt yöneticilerinden Mahmut Akpınar hakkındaki davaların birleştirmesiyle sanık sayısı 75’e yükselmişti. (Hürriyet / Mesut Hasan Benli)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.