Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Vakıflar Genel Müdürlüğünde yaşanan süreç hakkında açıklamalarda bulundu.
15 Temmuz sonrasında FETÖ ile irtibatlı, iltisaklı vakıflarla mücadelenin Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın rehberliğinde yapıldığını belirten Kaynak, ilk önce bu yapıyla irtibatlı üniversite kurucusu 15 vakfın kapsamlı denetiminin yapıldığını bildirdi.
Vakıf yönetiminden uzaklaştırılması gereken yöneticiler hakkında hukuki yola başvurulduğunu, 15 Temmuz sonrasında da söz konusu terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı vakıflarla ilgili mücadeleye devam edilerek, 667 sayılı KHK ile 104 vakfın kapatıldığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Kaynak, bu vakıflarla iktisadi işletmelerinin her türlü taşınır ve taşınmazlarıyla mal varlığı, alacak ve haklarının Vakıflar Genel Müdürlüğünce devralındığını anlattı.
"29 inceleme ve soruşturma yapıldı"
FETÖ ile irtibatlı olduğu daha sonra belirlenen 39 vakfın daha kapatıldığını vurgulayan Kaynak, ayrıca vakıf taşınmazlarını bir sözleşmeyle kullanan bu yapıyla ve irtibatlı yerlerle ilgili sözleşmelerin de feshedildiğini ifade etti.
Kapatılan vakıflarla ilgili denetim çalışmalarına da değinen Kaynak, 25 Ekim itibarıyla 50 vakfın denetiminin tamamlandığını, 93'ünün de denetim çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.
Kaynak, Vakıflar Genel Müdürlüğünde FETÖ ile irtibatlı 30 personelin KHK ile kamu görevlerinin sona erdirildiğine işaret ederek, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan vakıflar dahil, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2016'da 135 görüş yazısı yazıldığını aktardı.
Başbakan Yardımcısı Kaynak, "84 incelemeli denetim, 30 olağan denetim, 29 inceleme ve soruşturma yapıldı, 35 komisyon raporu oluşturuldu." diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.