Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
MİT'in yakaladığı, FETÖ'nün emniyet imamından elde edilen dijital arşivde, tam 273 bin polisin isminin çıktığı öğrenildi. Türkiye'de görev yapan tüm polislerin fişlendiği belirtilirken arşivde ismi çıkan polislerden yaklaşık 20 bininin emekli olduğu bildirildi. Son olarak 2015 yılında güncellenen arşivde, polislerin isimleri karşısında "Bizden", "Başka gruptan", "Herhangi bir bağlantısı yok" ve "Zararlı" başlıkları açıldığı belirlendi. "Bizden" başlığının da dörde ayrıldığı ve karşılarına "Bizden", "Ayrıldı", "Dönebilir" ve "Hain" şeklinde notlar yazıldığı öğrenildi.
Habertürk Haber Merkezi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre; ele geçirilen arşivin şifreleme şeklinin de 2002 yıllında, Elazığ'da bir camide unutulan çantada bulunan ve FETÖ'nün ilk emniyet yapılanmasını gösteren dokümanların şifrelenmesi ile benzer olduğu kaydedildi.
DETAYLI İNCELENDİ
MİT operasyonuyla yakalanan Emniyet imamından elde edilen dijital arşivin büyük bir titizlikle incelendiği öğrenildi. İstihbarat Dairesi (İDB) ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nde (KOM) görevli polislerden oluşan çalışma grubu, FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapısı ile irtibatlı 4 bin 900 sivil ile 273 bin polisi tek tek incelemeye aldı. Çalışmalar sonucu öncelikle şifrelenmiş arşivde ismi bulunan mahrem imamlarla ilgili gözaltı kararı çıkarıldı.
POLİSLER ÜÇ RENK OLARAK İŞARETLENDİ
Kurulan çalışma gurubu, dijital arşiv ismi bulunan ve karşılarında "Bizden", "Başka gruptan", "Herhangi bir bağlantısı yok" ve "Zararlı" şekilde yazılan 273 bin polisi, yaptıkları araştırmalar sonrası FETÖ ile irtibatlarına göre, "kırmızı", "sarı" ve "mavi" olarak sınıflandırdı. "Kırmızı" liste FETÖ'ye yakın isimlerden, "Sarı" liste kırmızılara göre biraz daha dışarıda kalanlar, "mavi" listede ismi bulunanlar ise FETÖ ile bağlantısı olmayanlar olarak işaretlendirildi.
KIRMIZI LİSTEDE OLANLAR AÇIĞA ALINDI
Şifrelenmiş dijital arşiv ile ilgili yapılan çalışmalar sonucu "Kırmızı" listede olduğu belirlenen 9 bin 103 polis hemen açığa alındı. İsmi kırmızı listede bulunan çok sayıda polisin de ya daha önce ihraç edildiği ya da açığa alındığı belirtildi. "Sarı" listede ismi bulunanlarla ilgili de araştırmaların devam ettiği bildirildi.
İTİRAFÇI OLMAK İSTEDİ
Dijital arşiv ile birlikte yakalanan emniyet imamının, Fethullahçı Terör Örgütü'nün en önemli adamlarından biri olduğu öğrenildi. MİT ve Emniyet İstihbaratın uzun zamandan beri peşinde olduğu imamın yakalandıktan sonra itirafçı olmak istediği belirtildi. İsmi açıklanmayan emniyet imamın konuşmasıyla FETÖ'nün emniyetteki yapısının tamamı ile ortaya çıkarılacağı bildirildi.
'BİZDEN VE HAİN'
Polisleri "Bizden", "Başka gruptan", "Herhangi bir bağlantısı yok" ve "Zararlı" diye fişleyen FETÖ'nün "Bizden" başlığını da dörde ayırdığı ve polis isimlerinin karşısına "Bizden", "Ayrıldı", "Dönebilir" ve "Hain" şeklinde notlar düştüğü öğrenildi.
BENZER ŞİFRELEME
Bu arada, emniyet imamında ele geçirilen arşivin şifreleme şeklinin 2002 yılında, Elazığ'da bir camide unutulan çantada bulunan ve FETÖ'nün ilk emniyet yapılanmasını gösteren dokümanların şifrelenmesi ile benzer olduğu belirtildi. Elazığ Sivrice Merkez Cami avlusunda 4 Ağustos 2002 günü şüpheli bir çanta bulunmuştu. Çantada, komiser yardımcısı, komiser, başkomiser, emniyet amiri rütbesindeki emniyet mensubunun listesi çıktı. Devresi, sicili, adı, soyadı, görev yeri tek tek sıralanan listenin sonunda, ''BL'' ve ''Açıklama'' diye iki hane daha bulunduğu ve bu bölümlerin personelin Fethullahçı yapılanmadaki yerini gösterdiği belirtildi. Şifrelenmiş bölümlerde isim hanelerinin karşısına 1'den 5'e kadar rakam konulurken ''BL'' hanesi ''HL, KM, SLÇ, SLM, TR, AH, AKF, FT, CN, SD'' gibi harflerle kodlar bulunuyordu. Bazı isimlerin karşısına ise ''Ehli dünya fırsat bulursa zarar verir'', ''Bizi biliyor'', ''Zararsız'', ''Müntesip'', Aleyhte çalışır, Süryani olabilir'' ''Bizden diye istenildi'' gibi el yazısı ile notlar yer alıyordu.
O BELGELER KAYBEDİLDİ
O dönem Malatya'da bir dershanede öğretmenlik yapan çantanın sahibi Ahmet Şahinalp gözaltına alındı. Emniyeti sarsan o belgelerle ilgili soruşturma, duyulunca garip bir hal aldı. Ahmet Şahinalp birden serbest kaldı. Belgeler Ankara'ya gönderildikten sonra kayboldu. Malatya, Tunceli, Elazığ bölgesinde polis imamı olduğu belirlenen Şahinalp daha sonra FETÖ'nün emniyet imamı Kozanlı Ömer'in yardımcısı oldu. 17/25 Aralık 2013'ten sonra Almanya'ya kaçtı. Örgütün beyin takımı sayılan 73 kişiden biri olduğu ortaya çıktı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.