BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFerrari'den indi yata bindi----

Ferrari'den indi yata bindi

Ferrari'den indi yata bindi
28 Mayıs 2011 - 11:13 www.finansgundem.com

Ferrari ve Maserati’nin Türkiye distribütörü Fer-Mas Oto’nun eski Genel Müdürü Orhan Ülgür, ‘yat kralı’ oldu

Fer-Mas, Ülgür yönetiminde 2’nci el dahil 250’nin üzerinde lüks oto satma başarısı göstermişti. Ülgür, otomotivden kopmasa da, Fer-Mas sonrası farklı bir sektöre daha girdi.
Yat sektörüne, İtalyan yat markası Riva’nın Türkiye temsilcisi Ultramar’ın pazarlamasını ele alarak başlayan Ülgür, Antalya merkezli yerli marka Peri Yat’ın pazarlaması için de bir ortaklık kurdu.
Şimdi, yat işini daha da büyütme kararı alan Ülgür, bu hafta kurduğu yeni bir şirketle 3 lüks yat markasını daha ortaklarıyla birlikte temsil etmeye hazırlanıyor.

40 milyon dolarlık yat Mangusta
Mayısın son haftası ‘Lamaraqua Yatçılık’ adlı bir şirket kuran Ülgür, “Fer-Mas’tan ayrılalı yaklaşık 1.5 sene oldu. Otomotiv sektöründeki işlerim halen devam ediyor. Ancak artık yatlar ağırlıklı işim oldu” diyor. Ülgür’ün yeni şirketteki ortağı ise yatçılık sektörünün tanınmış isimleri Gültekin Ertürk ve kızı Nihan Ertürk...
Gültekin Ertürk, yeni şirketle ünlü yat markaları Mangusta, Baglietto ve Cantieri di Pisa’nın Türkiye temsilciliğini aldıklarını anlatıyor. Mangusta’nın 50 metrelik 2012 model yatının fiyatı 40 milyon doları buluyor.
Ertürk, yeni şirketin haziran sonu faaliyete geçeceğini belirtiyor. ‘Lamaraqua Yatçılık’ın yönetim kurulu başkanı olsa da gündelik operasyonların içinde çok yer almayacağını belirten Orhan Ülgür de, yurtdışı satışları güçlü olan Türk ‘Peri’ yatları ve İtalyan ‘Riva’ yatlarıyla ilgili çalımalarının da kesintisiz sürdüğünü belirtiyor.

Rezztoran.com’a ‘fırsat’çı yatırım
Türkiye’nin ilk online restoran rezervasyonu sitesi ‘Rezztoran.com’a ortak geldi. Son dönemde adından çok söz ettiren internet fırsat sitesi Grupanya, Rezztoran’a yüzde 40 oranında ortak oldu.
Baran Dilber, Mustafa Köne, Onur Yıldırım ve Alemşah Öztürk adlı girişimcilerin kurduğu Grupanya’ya daha sonra alarm şirketi Pronet’in CEO’su Alp Saul ve internet yatırımcısı Cem Sertoğlu’nun başını çektiği bir grup yarı yarıya ortak olmuştu.
Rezztoran’ın kurucularından Tarık Köni, “Dünyada ‘opentable.com’ gibi çok popüler restoran rezervasyon siteleri var. Biz de işleri büyütmek istiyoruz. Türk tüketicileri ve restoran sahiplerine göre hazırlanmış bir yazılım kullanıyoruz. 40 binin üzerinde sürekli kullanıcımız var. Grupanya ortaklığıyla, kampanya satışları bizim üzerimizden yapılabilecek” diyor.

İki şirket ayrı yönetilecek
Bu hafta yeni ortaklık için ‘Rezervasyon Teknolojileri’ adlı bir şirket kuruldu. Rezztoran’ın Genel Müdürü Çağla Erdoğan Ruacan yeni ortaklığın büyük bir sinerji yaratacağını belirterek şunları anlatıyor:
“Rezztoran’ın potansiyeli büyük. Şirket, rezervasyon başı para kazandığı için Türkiye internetten yer ayırtmaya alışınca sistem çok büyüyecek. Büyük kolaylık sağlıyoruz. İnsanlar restoranları bir arada görüyor ve telefon numarası aramıyor. Restoran sahipleri de bilgisayardan herşeyi takip ediyor. Grupanya ve Rezztoran ayrı yönetilecek. Listemizde lüks restoranlar var. O yüzden ‘fırsat’ rezervasyonlarını ayrı yöneteceğiz.”

Yurtdışı planı
Grupanya kanadından Cem Sertoğlu ise, ileride rezervasyon işini otel, uçak ve organizasyonları da kapsayacak şekilde genişletebileceklerini, yurtdışına da yayılabileceklerini söylüyor.

SERKAN ARMAN / Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)