Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed), bu haftaki toplantısında, politika faizini sabit tutması ve temmuz ayında 25 baz puanlık artışa gitmesi öngörülürken, kredi ve para piyasası koşullarındaki sıkılaşmanın boyutunun bankanın bundan sonraki politikalarını etkileyebileceği tahmin ediliyor.
Rabobank Kıdemli ABD Stratejisti Philip Marey, yaptığı açıklamada, Fed Başkanı Jerome Powell'ın haziran ayında bir duraklamaya yönelik eğilimi göz önüne alındığında, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faizlerde değişiklik yapmasını beklemediğini ifade etti.
Bununla birlikte beklenenden daha güçlü ekonomik verilerin, şimdiden FOMC üyelerinin yaklaşık yarısını ek faiz artırımlarının gerekli olduğuna ikna ettiğini belirten Marey, kredi koşullarında öngörülen sıkılaşmanın henüz gerçekleşmediğini ve faiz artırımlarının yerine geçemediğini, bu nedenle "şahinleri" haziran ayını atlamaya ikna etmek için FOMC'nin temmuz ayı Faiz artırımına kapıyı sonuna kadar açık bırakabileceğini söyledi.
Ekonomideki yeniden ivmelenme ve bankacılık krizinin kredi koşulları üzerindeki ılımlı etkisi nedeniyle temmuzda FOMC'nin enflasyonu kontrol altına almak için faiz artırım döngüsünü yeniden başlatmasını beklediğini aktaran Marey, FOMC'nin yılın geri kalanında faiz artırımlarına ara vermeden önce 25 baz puanlık bir artış daha yapabileceğini vurguladı.
Marey, "Şu ana kadar Fed'in kredi sıkılaştırmasına ilişkin beklentileri gerçekleşmedi. Kredi koşullarındaki sıkılaşma Fed'in işinin geri kalanını yapmayacaksa ek faiz artışlarına ihtiyaç duyulabilir." dedi.
"Borç tavanı konusunun çözülmesi, Fed'in endişeleneceği konulardan birini daha azalttı"
ING Group Uluslararası Başekonomisti James Knigtley de borç tavanının askıya alınmasının ardından sıkı para piyasası koşullarının Fed'in işinin bir kısmını yaptığını söyledi.
Borç tavanı konusunun çözülmesinin Fed'in endişeleneceği konulardan bir tanesini daha azalttığını belirten Knigtley, özellikle likidite yönetimi ile ilgili olarak gözlemlenmesi gereken sonuçlar olduğunu aktardı.
Knigtley, para piyasası koşullarındaki sıkılaşmanın Fed'in faiz artışı yapması için üzerindeki baskıyı azaltabileceğini ifade etti.
Banka'nın haziran ayı toplantısında faiz artırımlarını pas geçebileceğini belirten Knightley, enflasyonda yavaşlama olmaması durumunda gelecek ay 25 baz puanlık bir faiz artışı riskinin söz konusu olabileceğini söyledi.
"Banka krizi kredileri kısıtladı"
FWD Bonds'un Başekonomisti Chris Rupkey ise Fed'in haziran ayında faiz artırımlarına ara vereceği öngörüsünde bulundu.
Banka krizinin kredileri kısıtladığını belirten Rupkey, faizleri yüzde 5,75'e kadar çıkarmak yerine kredi koşullarındaki bu sıkılaşmanın bu işi gördüğünü söyledi.
Berenberg ABD, Amerika, Asya Başekonomisti Mickey Levy, "Fed'in temmuz ayı toplantısında politika faizini sabit tutma kararını açıklayacağını ve faiz oranlarını 25 baz puan artırmaya hazır olmasını bekliyorum." dedi.
IMF Başkanı Georgieva'dan Fed faiz yorumu
Piyasalarda 'borç limiti' ve 'Fed' belirsizliği
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.