BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed'in Enflasyon hedeflemesi etkili oldu----

Fed'in Enflasyon hedeflemesi etkili oldu

Fed'in Enflasyon hedeflemesi etkili oldu
04 Ocak 2018 - 22:26 www.finansgundem.com

Bullard bugün yaptığı açıklamada merkez bankasının uzun süredir devam eden enflasyon yaklaşımı ve enflasyon hedeflemesini savundu.

FINANSGUNDEM.COM

Federal Reserve Bank of St. Louis Başkanı James Bullard bugün yaptığı açıklamada merkez bankasının uzun süredir devam eden enflasyon yaklaşımı ve bir kaç yıl önce yürürlüğe giren enflasyon hedeflemesi politikasının fiyat baskılarının kontrol altına alınmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Bullard, merkez bankasını para politikası çerçevesini belirleyişini ele aldı. Fed son yıllarda enflasyonu düşük tutmak için faiz politikasını kullanmaya çalışırken, 2012'de yetkililer, enflasyonu yüzde 2 seviyesinde tutmak için resmi bir hedef belirlemeye karar verdiler.
Fed yüzde 2 seviyesindeki enflasyon hedefini tutturmakta zorlandı ve enflasyon, güçlü istihdam piyasasına karşın hedefe ulaşmaktan uzak kaldı.
Bullard bu konuda "Enflasyon hedeflemesi beklendiği gibi olumlu sonuçlar verdi çünkü makroekonomik beklentileri diğer yaklaşımlardan daha iyi koordine etti." ifadelerini kullandı.

Bullard, Fed'in faiz artırımlarının resesyona neden olmasının gerçek bir risk olduğunu belirterek, Fed'in politikalarının bu aşamda iyi bir yerde olduğunu dile getirdi. 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselmesi halinde Fed'in Faiz oranlarını artırmasının daha az tehlike yaratacağı ancak Fed'in bilançosunu düşürmeye yönelik adımların 10 yıllık tahvil faizlerini yeterince yukarı çekebilecek gibi görünmediği Bullard'ın ifadeleri arasında yer aldı.

Bullard vergi reformunun büyük ölçüde olumlu bir adım olduğunu ancak bundan kaynaklanan büyük bir etki beklemediğini dile getirdi.
Bitcoin konusunda ise Merkez Bankası'nın bitcoin için endişe duyacak pozisyonda olmadığını ifade ederek, hisse senetleri piyasasında yaşanan yükselişin bir ölçüde şirket karları ile ilgili bir durum olduğunu vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)