Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fed'in ikinci ismi Stanley Fischer, ABD Ulusal İşletme ve Ekonomi Derneğinin (NABE) Washington'da gerçekleşen 32. Yıllık Politika Konferansı'nda düşük işsizliğin enflasyonu canlandırdığını ifade etti.
İşsizlik ve enflasyon arasındaki bağın kırıldığına inanmadığını belirten Fisher, “ABD ekonomisinde enflasyon şu an Fed'in yüzde 2 hedefinin altında ve işsizlik tam istihdama yakın olduğu için, işsizlik ve enflasyon arasındaki bağın koptuğu iddia ediliyor. Ben buna inanmıyorum. Tam tersine, bağ mevcudiyetini koruyor ve aslında hiçbir zaman bu kadar güçlü olmamıştı. Şu an enflasyondaki ilk yükselme kıpırtılarını görüyor olabiliriz” değerlendirmesini yaptı.
“İSTİHDAM VE TÜKETİME GARANTİ GÖZÜYLE BAKILMAMALI”
Öte yandan, Lael Brainard, Uluslararası Bankacılar Enstitüsünün yine Washington'da düzenlenen yıllık konferansında güçlü istihdam ve tüketime “garanti gözüyle bakılmaması” gerektiğini vurguladı.
Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) kalıcı oy hakkına sahip olan Brainard, konuşmasında şunları kaydetti:
“Para politikası, bugünün şartlarında iki basit ve yararlı prensibi takip edebilir. Birincisi, iş gücü piyasasındaki ve tüketimdeki dayanıklılığa garanti gözüyle bakmamalıyız. Zayıf ve yavaşlayan dış talep dikkate alındığında, ABD'de sağladığımız ilerlemeyi, politikalarda yapılacak tedbirli ayarlamalarla korumak ve sürdürmek çok önemli. Sıkışan finansal şartlar ve zayıf enflasyon beklentileri, enflasyon ve ekonomi için aşağı yönlü risk teşkil edebilir.
Bu durum, risk yönetimi açısından görünüm netleşene kadar sabırlı olmayı gerektiriyor.”- “Enflasyon konusunda dikkatli olmalıyız”Brainard, ayrıca enflasyonun belirlenen hedefe ulaşmasının beklenenden daha uzun zaman alabileceğine işaret ederek, sözlerini “Ekonomik gevşeklik ve enflasyon arasındaki zayıf korelasyon, enerji fiyatlarındaki düşüşün ve döviz kurundaki yükselmenin sürekli etkileri göz önüne alındığında, sıkılaşan bir iş gücü piyasasının enflasyonu kısa sürede yüzde 2'ye yaklaştıracağı değerlendirmesini yaparken çok dikkatli olmalıyız” diyerek tamamladı.
ABD'de enflasyon yaklaşık 3 senedir Fed'in yüzde 2 hedefinin altında bulunmasına karşın geçen aralık itibarıyla yüzde 0,7 olan yıllık enflasyonun ocakta beklenmedik şekilde yüzde 1,3'e yükselmesi piyasaları şaşırtmıştı.
Analistler, son dönemde açıklanan istihdam ve enflasyon verilerinin FOMC'nin 15-16 Mart tarihlerinde düzenlenecek toplantısında kritik rol oynayacağını belirtiyor.
Fed Başkanı Janet Yellen, faiz artışı beklenmeyen bu toplantının ardından basın konferansı düzenleyerek, para politikasına ilişkin soruları yanıtlayacak.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.