BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed: Vergi indirimi faiz artışını hızlandırabilir ----

Fed: Vergi indirimi faiz artışını hızlandırabilir

Fed: Vergi indirimi faiz artışını hızlandırabilir
03 Ocak 2018 - 22:10 www.finansgundem.com

Fed'in aralık ayında yapılan FOMC toplantısının bugün açıklanan ayrıntıları Fed üyelerinin, vergi reformu nedeniyle faiz artırımının beklentilerin ötesine geçebileceğini düşündüğüne işaret etti.

FINANSGUNDEM.COM

Fed'in aralık ayında yapılan FOMC toplantısının bugün açıklanan ayrıntıları Fed üyelerinin, vergi reformu nedeniyle faiz artırımının beklentilerin ötesine geçebileceğini düşündüğüne işaret etti. 
Fed, yetkilileri geçen yılın ikinci yarısında GSYİH artışının hız kazandığını belirterek sonraki 4 yıl için GSYİH artış beklentilerini hafifçe yukarı çektiler. Vergi reformunun hızlandırıcı etkilerine karşın, enflasyonun istenildiği kadar yükselmemiş olmasının faiz artırım sürecini yavaşlatabileceğine de dikkat çekildi. 

FOMC üyeleri risklerin büyük ölçüde dengeli olduğunu düşünse de enflasyonun yakından izlenmesi gerektiği konusunda anlaşıyorlar.

Önümüzdeki yıl için PCE (Kişisel Tüketim) enflasyon oranının bu yıl ile aynı seviyede olacağı ancak çekirdek PCE'nin baz etkisinin azalması nedeniyle daha hızlı artacağı öngörüldü.
FOMC'nin azınlıkta kalan bir kaç üyesi belirlenen Faiz artırım rotasının finansal istikrar riskleri nedeniyle gevşek düzeyde kaldığını belirttiler.  Öte yandan vergi reformunun hacamalar ve istihdam üzerindeki etkilerini kestirmenin güç olduğu ifade edilirken, önümüzdeki bir kaç yıl boyunca işsizlik oranının düşmeye devam edeceği öngörüldü.

FOMC ayrıntılarında "Katılımcılar bazı riskleri değerlendirdi ve bu risklerin gerçekleşmesi halinde faiz artırımları konusunda daha güçlü bir yol izlenmesinin gerekebileceği belirtildi. Bu riskler arasında mali canlandırma ve destekleyici finansal piyasa koşulları nedeniyle enflasyonun hızlı yükselmesi ihtimali de yer aldı." ifadeleri kullanıldı.

Fed yedi yıl boyunca faiz oranlarını sıfıra yakın seviyede tuttuktan sonra 2015 sonlarına doğru ilk faiz artırımını gerçekleştirmişti. Bu süreç sonunda Aralık ayında faiz oranları yüzde 1.25 ila yüzde 1.5 aralığına yükseltildi. Aralık ayındaki toplantının ardından bu yıl için 3 ve 2019 için 2 faiz artırımı öngörüldüğü ifade edildi.

Fed'in 30-31 Ocak tarihlerinde yapılacak olan bir sonraki toplantısında bir değişikliğe gimesi beklenmiyor. Bununla birlikte Mart ayındaki toplantıda faiz artırımı ise yüzde 62 olasılık olarak görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)