Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bölgesel Fed başkanları dün katıldıkları etkinliklerde yaptıkları konuşmalarda, Fed'in bu yıl bir faiz artırımı daha yapmasına kapıyı açık tuttular. Başkanlar, bankacılık sektöründeki problemlerin ekonomide fiyat baskılarının beklenenden daha hızlı gerilemesine yardım edip etmeyeceğini yakından izlediklerini vurguladılar.
Boston Fed Başkanı Susan Collins, eğilimin Fed'in bu yıl bir faiz artırımı daha yapması yönünde bir eğilim göründüğünü söyledi. Collins, finans sektöründeki gerilimim faizde birden fazla artırım yapılması yönündeki baskının bir kısmının ortadan kaldırmış olmasının muhtemel olduğunu da vurguladı.
NABE'de konuşan Collins, "Enflasyon çok yüksek seyretmeye devam ediyor ve son göstergeler enflasyonu yüzde 2 hedefine uygun şekilde aşağı getirmek için yapılacak çok iş olduğu yönündeki görüşümü güçlendirdi" dedi.
Collins, Fed'in geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda faizi 25 baz puan artırmasına destek verdiğini belirtti. Fed'in tahminlerinin bu yıl bir tane daha 25 baz puan artışa işaret ettiğini hatırlatan Collins, bu projeksiyonu, "para politikasının enflasyonu düşürmeye yetecek kadar kısıtlayıcı olmama riskini ve artan fiyat baskısını ele almak için faaliyetin gereğinden fazla yavaşlama riskini makul bir şekilde dengelemek" gördüğünü belirtti.
Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Collins, mayıs ayı FOMC toplantısında nasıl bir Faiz hareketine destek vereceği yönünde görüş belirtmek için çok erken olduğunu vurguladı.
Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in enflasyonu yüzde 2 hedefine getirmek için "yapacak çok işi" olduğunu söyledi. Ancak Kashkari Fed'in işini yapmak için faizleri ne kadar artırması gerektiğine inandığı konusunda bilgi vermedi.
Fed'in şu ana kadar yaptığı faiz artırımlarının sonucu olarak enflasyonu hedefe götürme konusunda "bir miktar gerçek ilerleme" gördüğünü belirten Kashkari, konut piyasasının yavaşladığını, mal fiyatlarının düştüğünü ve yeni kiralamaların daha az pahalı olduğunu vurguladı.
Kashkari ayrıca, Fed'in bankacılık sektöründeki gerilimin daha sıkı kredi şartlarına ve kredi kullanımları, büyüme ve enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı yaratıp yaratmadığını yakından izlediğini de ifade etti.
Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin de 1-2 Mayıs tarihlerinde yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında faiz artırımının uygun olacağı konusunda henüz bir görüşünün oluşmadığını söyledi.
Barkin yaptığı açıklamada, "Bankacılık sektöründeki durumun tüketici güvenine, iş dünyası güvenine, işletme yatırımlarına, tüketici harcamalarına, kredi bulunabilirliğine nasıl etkisinin olacağı konusunda çok fazla belirsizlik var. Talep ve enflasyona ne olacağı konusunda çok fazla soru işareti var. Bugünden ne olacağını bilmek oldukça zor" dedi.
Fed'den bankalar için yeni adım: Yeni yasa
BlackRock: Fed'in faiz indirmesini bekleyen hata yapıyor
‘Fed-sonrası’ piyasaların 4 kuralı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.