BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed tutanaklarında tahvil alımlarına yönelik değerlendirmeler öne çıktı----

Fed tutanaklarında tahvil alımlarına yönelik değerlendirmeler öne çıktı

Fed tutanaklarında tahvil alımlarına yönelik değerlendirmeler öne çıktı
19 Mayıs 2021 - 22:01 www.finansgundem.com

Fed yetkililerinden bazıları gelecek toplantılarda aylık 120 milyar dolar değerindeki varlık alım programının “bir noktada” azaltılmasının tartışılmaya başlayabileceği görüşünü paylaştı

Amerikan Merkez Bankası (Fed) 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarında üyeler ekonominin Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) hedeflerinden uzak olduğunu vurguladı.

Tutanaklarda tahvil alımlarına ilişkin ifadeler dikkat çekti. Buna göre bazı üyeler tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik değerlendirmelerin önümüzdeki toplantılarda olabileceğini öngördü. Fed üyeleri bir noktada tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik değerlendirmelerin başlaması gerektiği sinyalini verdi.

Toplantı tutanaklarında konuyla ilgili olarak "Bazı üyeler, ekonominin komitenin hedeflerine doğru hızlı bir ilerleme göstermeye devam etmesi durumunda varlık alımlarının hızını ayarlamaya yönelik bir planı tartışmaya başlamak için bir noktada önümüzdeki toplantıların uygun olabileceğini belirtti" ifadeleri kullanıldı.

Tutanaklarda birçok üyenin ekonominin komitenin tam istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine ilerlemesinin zaman alabileceğine yönelik değerlendirmeleri de dikkat çekti.

27-28 Nisan tarihlerinde yapılan toplantıda komite faizleri sabit tutarken varlık alımlarına aynı hızda devam etme taahhütünde bulunmuştu.

'FED için politika değişikliği düşünmüyoruz'

 

New York Fed imalat endeksi beklenenden az düştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)