BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed piyasası nasıl kontrol edilecek?----

Fed piyasası nasıl kontrol edilecek?

Fed piyasası nasıl kontrol edilecek?
12 Mart 2014 - 06:43 www.finansgundem.com

Faiz oranlarını benimsediği uzun bir dönemden sonra şimdi de bu politikalardan nasıl çıkacağını hesaplıyor

Merkez Bankası mali desteğe yönelik bono satın alım programları ve sıfıra yakın gösterge faiz oranlarını benimsediği uzun bir dönemden sonra bu politikalardan nasıl çıkacağını hesaplıyor.

Merkez Bankasına yakın bir gazeteci olarak bilinen Hilsenrath’e göre potansiyel yeni plan, bankacılık sistemindeki fazla rezervlerin faizi ödenirken, faiz oranlarının “ters repo” aracıyla aşağıda tutulmasını öngörüyor.

Fed´in yeni planına göre tahvil alımlarıyla yaratılan para sistemde kalacak, Fed bu parayı ters repo işlemleriyle çekerek likiditeyi kontrol edecek.

Merkez Bankası bu sistemi Faiz karşılığı nakit ödünç verdiği bankacılık sistemi dışındaki şirketlerle yaptığı ticarette kullanıyor.

Hilsenrath, bu yöntemin bankanın rezervleri hem bilançosunda vadeleri dolmakta olan Hazine varlıkları ve mortgage destekli menkul kıymetleri azaltarak hem de diğer teknik araçları kullanarak boşaltmaya dayanan önceki planıyla çeliştiğini belirtiyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)