Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Gelişen piyasaların tahvil ihraçları bu hafta yapılacak Fed toplantısı öncesinde varlık alımı azaltımlarının başlayabileceğine dair endişelerle yeniden yükselişe geçti. Sadece geçen hafta hazineler ve şirketler tarafından 36 milyar dolarlık euro ve dolar cinsinden tahvil ihracı gerçekleştirilirken ondan önceki 10 haftada toplamda 90 milyar dolarlık tahvil ihraç edilmişti.
Türkiye, Endonezya, Şili, Sırbistan ve Macaristan tarafından ihraç edilen tahviller güçlü bir talep ile karşılanırken Arab Petroleum Investments Corps pazartesi günü yatırımcılarla görüşmeye başladı. Nijerya da son üç yıldaki ilk dolar cinsi tahvil ihracını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Fed’in varlık alımı azaltımına başlayacağına dair spekülasyonlar ve refinansman için uygun ortamın oluşması ihraçlara olan talebin artmasında önemli rol oynadı.
Vanguard Asset Management Gelişen Piyasalar Sabit Getirili Menkul Kıymetler Müdürü Nick Eisinger, dördüncü çeyrekte ihraçların hızlanacağını belirterek, “Birçok ülke henüz fon bulma sürecini tamamlamadı ve bu ülkelerin bir kısmı Fed’in varlık alımı azaltımı öncesinde gelecek yılı erkenden finanse edecek” dedi.
Gelişmekte olan ülkelerin bu yılın sonuna kadar vadesi gelecek 102 milyar dolar değerinde tahvili bulunurken 2022 yılı içerisinde vadesi gelecek 389 milyar dolarlık tahvili var. Bu da bol nakit elde eden yatırımcıların, ABD Hazine tahvillerine kıyasla cazip getiri olanakları sunan gelişen piyasalara yeniden yatırım yapmasını sağlayabilir.
Hazine'nin eurobond ihraçlarına 4 katın üzerinde talep gelmişti
Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 yılı dış finansman programı çerçevesinde, Ekim 2028 vadeli tahvilin artırımı ve 2033 vadeli yeni bir tahvilden oluşan dolar cinsi çift dilim bir tahvil ihracında miktarın toplam 2,25 milyar dolar olduğunu duyurmuştu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada 13 Eylül'de sonuçlanan ihraçta ilgili tutarın 20 Eylül 2021 tarihinde hesaplara gireceği belirtilmişti.
Açıklamaya göre, kupon oranı yüzde 6,125 olan Ekim 2028 vadeli tahvilin yatırımcıya getirisi yüzde 5,70, artırım miktarı ise 750 milyon dolar oldu. Eylül 2033 vadeli tahvilin kupon oranı ve getiri oranı yüzde 6,50, ihraç miktarı ise 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.
Hazine iki ihalede 8,4 milyar TL borçlandı
Varlık alımları pandemi sonrası da desteklenecek
Çin'in CDS'i neredeyse 1 yılın zirvesinde
Varlık alımları azaltımları politika faizine dair ipucu verecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.