Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD'de rekor seviyelere çıkan enflasyonla mücadele için Fed, para politikasında sıkılaştırmaya başlamış ve en son 75 baz puan faiz artırımı ile faizi yüzde 2,5 seviyesine çıkarmıştı.
Son açıklanan büyüme verileri ise ABD ekonomisinin teknik resesyona girdiğini söylüyor. Piyasalarda Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatacağı ve gelecek yıl ise düşürmeye başlayacağı iddiaları gündemdeki yerini koruyor.
Piyasaların aksine Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in gelecek yıl Faiz oranlarını düşürme olasılığının son derece düşük olduğunu söyledi.
Kashkari New York'ta düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, "Bazı ekonomistler, gelecek yıl faiz oranlarını düşürmemizi beklediklerini belirtiyorlar. İmkansız olduğunu söylemek istemiyorum, ancak enflasyon dinamikleri hakkında bildiklerime bakıldığında, şu anda bu çok olası bir senaryo gibi görünmüyor." dedi.
Minneapolis Fed Başkanı, daha olası senaryonun faiz artırmaya devam edilmesi ve sonrasında enflasyonun yüzde 2'ye geri dönme yolunda olduğuna dair çok fazla güvenimiz olana kadar orada durmamız" şeklinde konuştu.
"Gelecek ay 50 baz puanlık faiz artışı makul"
Bu arada Fed'in gelecek ay ne kadar bir faiz artırımı yapacağı merakla bekleniyor.
San Francisco Fed Başkanı Mary Daly'e göre, ekonominin beklendiği gibi iyileşmesi durumunda Fed'in faizleri 50 baz puan artırması makul olacak. Daly yaptığı açıklamada yeniden politika yapıcıların yüksek enflasyonu düşürmekte kararlı olduğuna dikkat çekti.
ABD'de istihdam piyasasına değinen Daly, eğer enflasyonun gelecekte kükrediği ve istihdam piyasasında yavaşlama işareti görülmememesi durumunda 75 baz puan artışının uygun olabileceğine işaret etti.
"Enflasyon kontrol altına alınırken durgunluk yaşanabilir"
Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, enflasyonu kontrol altına almanın bir yolu olduğunu, ancak bu süreçte ABD ekonomisinde bir durgunluk yaşanabileceğini açıkladı.
Bloomberght.com'un haberine göre, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin Virginia'daki Shenandoah Valley Partnership'e yaptığı konuşmada, yüksek enflasyon ve resesyon beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Barkin yaptığı konuşmada, "Enflasyonu kontrol altına almanın bir yolu var, ancak bu süreçte bir durgunluk yaşanabilir.” dedi.
ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonu kontrol altına alma taahhüdünde bulunduğunu söyleyen Barkin, bankanın enflasyon oranını yüzde 2 hedefine geri döndürmeye kararlı olduğunu ancak enflasyonun hızlı bir şekilde düşmesinin olası olmadığını belirtti.
ABD'de hizmet sektörü endeksi 3 ayın zirvesinde
İngiltere’de tarihi faiz artırımı beklentisi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.