BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed: Fiyat istikrarının sağlanması için faiz artırımı sürecek----

Fed: Fiyat istikrarının sağlanması için faiz artırımı sürecek

Fed: Fiyat istikrarının sağlanması için faiz artırımı sürecek
03 Mart 2023 - 21:07 www.finansgundem.com

Fed'in yarıyıl sunumunda, bankanın enflasyonun yol açtığı sorunlar konusunda ‘son derece farkındalığı’ olduğu ve fiyat istikrarını sağlamak için daha fazla faiz artışının gerektiği ifade edildi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın ABD Kongresi’nde yapacağı sunumu bankanın web sitesinde yayımlandı. Raporda bankanın yüksek enflasyonun yol açtığı sorunların farkında olduğu ve yetkililerin yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşmak konusunda kararlı oldukları belirtildi.

Açıklamada “Para politikası duruşu yeterince kısıtlayıcı olana dek faiz artışlarının devam etmesi uygun olacak” ifadesi yer aldı.

Raporda ekonomik görünüme ilişkin olarak Tüketici Güveninin çok düşük seyrettiği, enflasyonun hedefin çok üzerinde olduğu belirtildi. Rapora göre finansal istikrar endişeleri ılımlı olarak görülürken “ekonomik görünümdeki zayıflık, yüksek faiz oranları ve yılın ikinci yarısına dair artan belirsizliklerle finansal kırılganlıklar ılımlı kalacak. Hisse senedi piyasalarında değerleme baskıları ılımlı biçimde artarken gayrimenkul fiyatları temel göstergelere kıyasla yüksek seyrediyor.” değerlendirmesi yapıldı.

Başkan Powell gelecek hafta Salı günü Senato Bankacılık Komitesi’nde ve Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde sunum yapacak.

El-Erian: "Fed kazdığı kuyuya kendi düştü"

 

JPMorgan: Borsalar daha agresif bir Fed olasılığına karşı dirençli

 

Cramer uyardı: FED’in Faiz artışları bitmeyecek

 

FED politikaları için 8 senaryo

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)