BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faizi ne zaman artırır?----

Fed faizi ne zaman artırır?

Fed faizi ne zaman artırır?
28 Mart 2014 - 07:46 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Evans, 2015'in 2. yarısında faizlerin artırılacağını öngördü

Fed Chicago Başkanı Charles Evans, merkez bankasının muhtemelen 2015'in ikinci yarısında faizleri artıracağını ve zamanlamanın enflasyon hızına bağlı olacağını söyledi.

Enflasyonun toparlanacağını düşündüğünü, bu nedenle de faizlerin artırılacağını dile getiren Evans, "Tahminim 2015'in ikinci yarısında olacağı. Kişisel tercihim biraz daha beklenmesi yönünde" dedi.

Fed Başkanı Janet Yellen geçtiğimiz haftaki Fed toplantısının ardından merkez bankasının tahvil alımlarının sonlandırılmasının ardından faizleri artırmak için 6 ay kadar bekleyebileceğini söyledi. Yellen'ın ve Fed yetkililerinin daha hızlı sıkılaştırmaya gidileceği yönündeki revize edilmiş tahminleri ABD Hazine tahvillerinin getirilerini tırmandırdı.

Credit Suisse Asya Yatırım Konferansı'ndan önce konuşan Evans, "Bence en az 6 ay olacak" dedi.

Yellen'ın açıklamalarını diğer Fd başkanları da değerlendirdi. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart 6 ayın asgari süre olduğunu söylerken, St. Louis Fed Başkanı James Bullard zamanlamanın yatırımcıların beklentilerden çok farklı olmadığını söyledi.

FOMC geçtiğimiz hafta sıfıra yakın faizlerin işsizliğe bağlanmasından vazgeçti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)