BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed, Bej Kitap raporunu yayımladı----

Fed, Bej Kitap raporunu yayımladı

Fed, Bej Kitap raporunu yayımladı
23 Ekim 2024 - 21:50 www.finansgundem.com

Fed’in Bej Kitap raporunda imalat aktivitesinde düşüş olduğu, istihdamın ise arttığı belirtildi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunda Eylül’den Ekim başına kadar ekonomik aktivitenin fazla değişmediği, 2 bölgenin ılımlı büyüme gösterdiği belirtildi.

12 bölgesel bankadan alınan rapora göre, çoğu bölge imalat aktivitesinin düştüğünü bildirdi. Firmaların işe alımlarında artış olduğu vurgulandı.

Ekonomideki trendlere ilişkin olarak “Fiyat artışlarında ılımlılaşma devam etti. Ancak bazı gıda ürünleri daha sert biçimde arttı. Ücret artışları ılımlı kalmayı sürdürdü. Konut fiyatları ise birçok bölgede yükseldi. Konut kredi faizlerinin patikasına yönelik belirsizlik bazı alıcıların beklemesine neden oldu. İstihdam ise bu dönemde arttı.” ifadeleri yer aldı.

Fed işgücü piyasasına yönelik endişelerle geçen ay faiz indirimlerine başlamıştı. Banka 50 baz puanlık indirimle faizi yüzde 4,75-5 aralığına çekmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)