Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) geçen yıl altı aylık dönemde kripto firmalarıyla ilgili 300’den fazla dava açtı. Finextra’nın haberine göre söz konusu şirketler için kriminal soruşturmaları da dahil olmak üzere 50 soruşturma devam ediyor.
FCA yeni ana akım kripto dünyasında dolandırıcılık işlemleri ve yetkisiz işlemler yapan şirketlerin patlaması karşısında zorlanıyor. FCA’in konuyla ilgili internet sitesin ScamSmart’den yayılan verilere göre Eylül 2021’e kadar geçen altı aylık süre içerisinde kripto dolandırıcılığıyla ilgili 4300 rapor ele alındı. Bildirilen ikinci en yaygın dolandırıcılık kategorisi ise 1600 raporla emeklilik ödemesi transferleri oldu.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İngiltere’nin mali denetim organı kripto firmalar konusunda sınırlı bir gözetim yetkisine sahip. Kara para aklamayı engellemeye ilişkin yasaların verdiği yetkiyle hareket edebilen FCA ancak bu yasalar çerçevesinde denetimsiz şirketleri kapatabiliyor veya ceza verebiliyor.
FCA dolandırıcılık ihtimali içeren 16.400 soruşturma talebi aldı ve bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık üçte bir arttı. Düzenleyici kurum ayrıca, tüketici yatırım pazarına katılmak isteyen firmaların başvurularının dörtte birini durdurdu. Bu rakam da son mali yılda beşte bir oranından artış gösterdi.
FCA’in Piyasalar Birimi Genel Müdürü Sarah Pritchard konuyla ilgili açıklamasında, “Tüketicilerin yatırım kararları alırken güven duymaları gerekir ve bugün yayınladığımız veriler dolandırıcılıkların ne kadar yaygın olabileceğini göstermektedir. Yatırım yapmadan önce, gerçekte kiminle çalıştığınızı kontrol edin, FCA tarafından yetkilendirip yetkilendirilmediklerini kontrol edin ve ortaya çıkabilecek riskleri anlamak için araştırmanızı yapın” uyarısında bulundu.
Kripto platformu nasıl Ukrayna savaşının parçası oldu?
Coinbase CEO'sundan kripto açıklaması: Ruslar için can simidi
AB'den Rusya yaptırımlarını korumak için kripto hamlesi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.