Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kripto para birimleri her ne kadar son zamanlarda ciddi düşüşler yaşasa da hâlen geleceğin en önemli teknolojilerinden biri olarak gösteriliyor. Ancak bu dijital varlıklar ile ilgili dolandırıcılık vakalarının bir hayli fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz. Uzmanlar, yatırımcıların internet ortamlarındaki kripto dolandırıcıları konusunda dikkatli olunması gerektiğini her açıklamasında vurguluyor.
Şimdi ise gelen yeni haberler, dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan LinkedIn'in kripto para dolandırıcılığı konusunda kullanıldığını gösteriyor. CNBC tarafından paylaşılan rapora göre ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), popüler platform konusunda kullanıcıları uyarıyor.
LinkedIn'deki dolandırıcılıklarda artış
CNBC'ye göre LinkedIn, son zamanlarda platformda kullanıcıları kripto para birimlerine yatırım yapmaya teşvik eden dolandırıcılıkların arttığını kabul etti. Bunun yanı sıra FBI'ın San Francisco ve Sacramento şehirlerindeki ofislerinde sorumlu olan Sean Ragan da özellikle iş dünyasında popüler olan platformu “önemli bir tehdit” olarak nitelendirdi ve son zamanlarda bu tarz dolandırıcılıklarda ciddi bir artış gördüklerini açıkladı.
Açıklamalara göre dolandırıcılar, profesyonel bir kişi gibi davranarak kullanıcılara ulaşıyor. Bunun ardından da samimi davranarak konuştukları kişilere kripto para yatırımları ile para kazanabileceklerini söylüyor ve onları bazı sitelere çekmeye çalışıyor. Suçlular, ilk olarak kullanıcıları gerçek kripto para sitelerine yönlendiriyor ve onların güvenini kazanıyor. Bu kişiler, birkaç ay sonra ise onların sahte sitelere yatırım yapmasını söylüyor ve hesaplarından paraları çalıyor.
LinkedIn ise dün paylaştığı bir açıklamayla kullanıcıları şüpheli profilleri bildirmeye teşvik etti. Şirketin yetkililerinden Oscar Rodriguez de CNBC'ye yaptığı açıklamalarda neyin sahte olup olmadığını belirlemenin ‘inanılmaz derecede zor' olduğunu aktardı. Ayrıca platform, sizden para veya yatırım yapmanızı isteyen tanımadığınız kişiler konusunda dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.
LinkedIn'in dolandırıcılar konusunda diğer şirketler ve FBI gibi devlet kurumları ile birlikte çalıştığı da gelen haberler arasında yer aldı. Rodriguez, tespit edilen sahte hesapların %96'sının kaldırıldığını açıklamalarında belirtirken CNBC'ye konuşan bir grup mağdur, dolandırıcılık sebebiyle ettikleri zararın 200 bin dolar ile 1,6 milyon dolar arasında değiştiğini ifade etti.
Kripto piyasalarda vurgun 1 milyar doları aştı
Kurucusu ortadan kayboldu: Kripto parada bir vurgun daha!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.