Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Pegasus ile ilgili hazırladığı haber üzerine Washington Post’a açıklama gönderen FBI, cezai soruşturmalarda kullanmak amacıyla İsrail firmasının casus programının denendiğini teyit etti ancak programın hiçbir şekilde uygulamaya sokulmadığını savundu.
Gazetenin haberinde, “FBI açıklaması, bir ABD kolluk kuvvetinin NSO casus yazılımını test ettiğinin ilk resmi onayıdır” değerlendirmesi yapıldı.
Washington Post’a konuşan, konu hakkında bilgisi olan kişiler, Adalet Bakanlığı avukatlarının söz konusu casus yazılımın kanun dışı bir şekilde kullanılmasının sorun olabileceği yönünde FBI’yı uyardığı bilgisini paylaştı.
New York Times (NYT) gazetesi de 28 Ocak’ta yayımladığı araştırma haberinde, NSO Grubu’nun 2019’da FBI ile temas ederek ABD’de hedeflenen herhangi bir telefonu hackleyebileceklerini göstermek için Pegasus casus yazılımını gizlice test ettiklerini yazmıştı.
NYT’nin haberinde ayrıca, FBI’nın NSO Grubu’na 5 milyon dolarlık ücret ödediği ve Pegasus yazılımı için bir sözleşmeyi yenilediği ifade edilmişti.
WP'nin haberi için FBI’nın ise bu ayrıntıları doğrulamayı reddettiği, NSO Grubu’nun da yorum yapmadığı kaydedildi.
WP’nin haberinde ayrıca, ABD’deki diğer kolluk kuvvetlerinin de NSO Grup tarafından temas edildiklerinin doğruladığı bilgisi paylaşıldı.
Pegasus'un anında veri toplayabildiği belirtiliyor
İsrailli siber güvenlik şirketi NSO Group'un ürettiği casus yazılım Pegasus'un, kurulduktan çok kısa süre içinde kullanıcıların haberi olmadan telefonlara sızarak tüm verileri ele geçirebildiği, hatta habersiz şekilde telefonun kamera ve mikrofonunu aktive edip canlı olarak veri toplayabildiği belirtiliyor.
İsrail’in Haaretz gazetesinde 21 Ocak’taki haberde Pegasus'un dünya genelinde birçok ülkeye satıldığı ve Hindistan'dan Uganda'ya, Meksika'dan Filistin'e uzanan geniş coğrafyada aktivistler, sendikacılar, siyasetçiler, yetkililer, avukatlar ve gazetecileri içeren geniş bir kitlenin izlenmesinde kullanıldığı bildirilmişti.
İsrail'in bu yazılımının, hükümet yetkililerince muhalifleri, avukatları, gazetecileri dinlemek için kullanıldığı skandalının ortaya çıkmasıyla NSO Grup şirketi, ABD'nin yaptırım listesine alınmıştı.
İsrail polisinden Pegasus casus yazılımıyla ilgili geri adım
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Pegasus ile hedef alındı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.