<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu'na açık mektup----

Fazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu'na açık mektup

Fazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu'na açık mektup
25 Haziran 2019 - 13:03 www.finansingundemi.com

Ekrem İmamoğlu'na mektup yazan Fazıl Say, "İstanbul’un dünya markası orkestrası bir korosu olmalı. Sentezler üreten festivalleri olmalı. Bu turist çeker. Bakanlık yapmıyorsa belediye yapar, bizler dünya yarışında olmalıyız" dedi.

Piyanist Fazıl Say, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu'na mektup yazdı. Say, "İstanbul’un dünya markası olabilen kurumları olmalı, bir dünya markası orkestrası bir korosu olmalı. Sentezler üreten festivalleri olmalı. Bu turist çeker. Bakanlık yapmıyorsa belediye yapar, bizler dünya yarışında olmalıyız" dedi.

Piyanist Fazıl Say, 23 Haziran'da gerçekleşen seçim ile yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na yönelik olarak bir mektup kaleme aldı. 

 "1- İstanbul 16 milyon kişi, kültür haliyle, toplumsal ve ekonomik dengelere çok bağlı bir konu, dar gelirli yığınların, bilet fiyatı yüksek kültür sanat faaliyetlerini takip etmeleri imkansız" diyen Say, şöyle devam etti: 

"Kültür sanatın, müziğin, bu ilçelerde yaşayanlara götürülmesi mühim bir konudur. İstanbul’da konser salonlarının, festivallerin olmadığı ilçelerine de bu hizmeti sağlamak, büyük başarı ve denge sağlayacaktır. Aslında Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde yıllarca gayret ettiği faaliyetleri bunun ne kadar iyi sonuçlar verebileceğinin de göstergesi..

Kültür sanat’ın en önemli ihtiyacı “devamlılık” ; yani bir kere yapmanın bir anlamı ve faydası yok, sürekliliği tutmak lazım. Bu sürekliliği takip etmek, 4-5 yıl süren uzun vadeli planlar yapmak lazım.

2- İstanbul’un tüm çocuklarına ve tüm gençlerine, kültür ile tanışma, sanat yapma imkanları açılmalı. Bu konuda, aileler oldukça sıkışıp kalmış gözüküyor, bu konuların bazıları hususunda özellikle MEB ve Kültür bakanlığına açık mektuplar yazmıştım.

3- Kültür çok boyutlu bir konu; batı müziği, klasik, caz ve dünya müzikleri, Türkiye’nin folkloru, Türk Sanat Musikisi, Halk müziği, dini müzikler gibi...

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)