Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ankara Ticaret Odası (ATO) 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla gerçekleşen, “Yiyecek ve İçecek Sektöründe KDV Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı”, ATO Meclis Salonu’nda yapıldı. Açılış konuşmalarını ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Denetleme Grup Müdürü Ali Aslankaya ve ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Aykut Altıntaş’ın yaptığı toplantıya Ankara Vergi Dairesi yetkilileri, Komite üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.
ATO Başkanı Gürsel Baran, karlılıktan maliyet yönetimine, yatırım kararlarından, nakit akış yönetimine, sermayeyi korumadan yeni yatırım kararlarına kadar birçok konunun vergiyle doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkili olduğunu belirterek, sektörlerde uygulanan farklı KDV oranlarının işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırarak, karmaşaya neden olduğunu ifade etti. Baran, “Farklı KDV oranları bizler için çok büyük bir sorun. Farklı KDV oranlarından etkilenen sektörlerin başında da yiyecek-içecek sektörü geliyor. Bir ürünü alırken farklı, onu müşterisine satarken farklı KDV oranı hesaplanıyor. Bu durumun mutlaka çözüme kavuşması, alış ve satışlardaki süreçlerde aynı oranların uygulanması gerekiyor” dedi.
Yeme-içme sektörünün pandemiden en çok etkilenen alanların başında geldiğini, ardından başlayan savaş ve depremin de sektörü olumsuz etkilediğini kaydeden Baran, farklı KDV oranı uygulamalarının ATO’nun 16 No’lu Ekmek ve Unlu Mamuller, 40 No’lu Pastacılar, Çikolata ve Tatlıcılar ile 48 No’lu Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitelerini de yakından ilgilendirdiğini kaydetti. Baran, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nın, ATO’nun üyeleri adına dile getirdiği taleplere yapıcı yaklaşım sergileyerek, çözümü konusunda her zaman destek olduğunu da sözlerine ekledi.
“GÖREVİMİZ MÜKELLEFLERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK”
Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Denetleme Grup Müdürü Ali Aslankaya da konuşmasında, yiyecek-içecek sektörünün herkese dokunan bir sektör olması itibariyle dile getirilen problemlerin de aynı oranda arttığını ifade ederek “Daha geniş kapsamlı bir toplantı yaparak mükelleflerimizi bilgilendirmek istedik. Biz bunu seve seve yapıyoruz çünkü görevimiz mükelleflerimizi bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve sonrasında mükelleflerimiz aleyhine ortaya çıkabilecek ihtilafları önceden bertaraf edebilmektir” dedi.
ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Aykut Altıntaş da, pandemi ve sonrasında gelişen küresel çaptaki olayların yiyecek-içecek sektörünü olumsuz etkilediğini dile getirerek, farklı KDV uygulamaları nedeniyle sektörün karşı karşıya kaldığı sorunlara değindi.
Açılış konuşmalarının ardından Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Müdürü Ender Bilgen, KDV’nin tüm yönlerinin detaylı bir şekilde anlatıldığı bir sunum yaptı. Sunumun ardından sektör temsilcilerinin soruları yanıtlandı. Toplantıya, İhbar Şikâyetler Müdürü Hidayet Polat, Usul Müdürü Berrin Öney ile ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.
ATO Başkanı Baran'dan serbest ticaret bölgesi isteği
Baran: Ara eleman sıkıntısı kronik soruna dönüştü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.