<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring sektöründe yaprak dökümü----

Faktoring sektöründe yaprak dökümü

Faktoring sektöründe yaprak dökümü
28 Eylül 2015 - 11:07 www.finansingundemi.com

BDDK, nisan ayından bu yana yedi şirketin başvurusunu kabul etti ve ruhsatlarını iptal etti. Bu iptaller devam edecek mi?

Öyle bir sektör ki, finans sektöründe en hızlı büyüme oranlarına sahip ama şirket sayısı sürekli azalıyor. Faktoring sektöründen bahsediyoruz. BDDK verileri, faaliyetlerini durdurup ruhsatının iptal edilmesi için başvuran faktoring şirketi sayısının arttığını gösteriyor. BDDK, nisan ayından bu yana yedi şirketin başvurusunu kabul etti ve ruhsatlarını iptal etti.

BDDK'nın internet sitesinde açıkladığı verilere göre, ruhsatı iptal edilen son şirket Katar Faktoring oldu. Nisan ayından bu yana sırasıyla Kıbrıs İktisat Faktoring, Trend Faktoring, Ce-Sa Faktoring, First Faktoring, As Faktoring, Turkish Faktoring ve Katar Faktoring sektörden çıkış yapan şirketler oldu. Bu şirketler içindeki Turkish Faktoring'in faaliyetleri Turkish Bank bünyesine alındı. Banka, mayıs ayında yaptığı başvuruyla banka içinde faktoring hizmeti verme izni aldı.

Yeni iptal başvuruları gelecek mi? Edindiğimiz bilgiye göre "evet" gelecek. Yine BDDK'ya ruhsat iptali için başvuran şirket sayısının dört olduğunu öğrendik. Bu sayının aralık ayına doğru artabileceği söyleniyor. Sayının 20'yi bulabileceği konuşuluyor.

Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekili Zafer Ataman'a göre, sektörde hizmet veren şirket sayısı azalacak. Ataman, "Yasal düzenlemeye göre, şirketler 13 Aralık 2015'e kadar 20 milyon liralık sermayeye ulaşmak zorundalar. Bu aralar genel kurullar yapılıyor. Yasal alt limit için sermaye artırımı gerekiyor. Sermayedarlar ya sermaye artırıp yoluna devam edecek ya da sektörden çekilecek" diyor.

Sistemden çıkan şirket sayısının artmasına rağmen, Zafer Ataman, gelecek için umutlu konuşuyor. Ataman'a göre, önümüzdeki dönemde hızlı büyüme sürecek ve yeni büyük oyuncular gelecek. Ataman, "Ürün yapımızla, en esnek, müşteriye iyi hitap eden bir sektörüz. Bu sektörün yıllık 100 milyar dolarlık işlem hacmi potansiyeli var. Yabancılar da büyükler de bunun farkında ve yeni oyuncular görebileceğiz" diyor.

(EKONOMİST DERGİSİ)
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)