BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Faizler daha da düşebilir'----

'Faizler daha da düşebilir'

'Faizler daha da düşebilir'
01 Şubat 2013 - 19:04 www.finansgundem.com

Pimco'nun eş kurucusu Bill Gross, ABD tahvil faizlerinin düşmesi için biraz daha alan olduğunu dile getirdi

Dünyanın en büyük tahvil fonunun yöneticisi Bill Gross, ABD işsizlik oranında yaşanan yükselişin, tahvil faizlerinin düşmesi için daha fazla alan yarattığını dile getirdi.
Pacific Investment Management Co. (Pimco) yöneticisi Gross, işsizlik oranının yüzde 7.8'den yüzde 7.9'a çıkmasının tahvil piyasalarına biraz "dinlenme vakti" vereceğini belirtti.
Çalışma Bakanlığı'ndan bugün açıklanan veriler Ocak ayında 157,000 kişilik istihdam yaratıldığını gösterirken, bu rakam Aralık ayında 196,000 ve Kasım ayında ise 247,000 olarak gerçekleşmişti.
Gross, açıklamasında merkez bankasının teşvik önlemlerinin tahvil piyasalarını "köpürttüğünü" söyleyerek, Pimco'nun uzun vadeli tahvilleri enflasyon riskinden dolayı göz ardı ettiğini belirtti.
Fed verilerine göre Kasım ayı itibariyle 12 aylık bazda enflasyon yüzde 1.4 artarken, merkez bankasının uzun vadede hedefi olan yüzde 2'nin altında seyretti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)