BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz inerse dolar ne olur?----

Faiz inerse dolar ne olur?

Faiz inerse dolar ne olur?
12 Nisan 2016 - 10:53 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanması ile 2,82 liraya düşen dolar/TL faizin indirilmesi ile hangi seviyeleri görür

Merkez Bankası Başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanması ile 2,82 liraya düşen dolar/TL kuru bugüne yine aynı seviyelerden başladı. Para piyasaları uzmanı  Murat Sağman Habertürk'e dolar/TL kurunun muhtemel bir faiz indirimi ile 2,90 seviyelerini görebileceğini savundu.

"FAİZ İNDİRİMİ GELİRSE DOLAR 2,90'I GÖREBİLİR"

Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman, Merkez Bankası başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanmasını ve 20 Nisan'daki kritik faiz kararını yorumladı.

Merkez'e yapılan atamanın piyasalar tarafından olumlu karşılandığının altını çizen Sağman, "Belirsizliklerin çok hızlı ve etkin bir şekilde ortadan kaldırılması oluşan olumlu havadaki en büyük etkenler arasında yer alıyor. Kurumun içinden bir atama yapılmasıda iyimser hava yarattı. fakat şimdi Faiz indirimleri söz konusu olacak ve beklentilerin üzerinde bir faiz indirimi gelirse dolarda 2,90'a doğru bir hareket gelebilir. Faiz kararının açıklanacağı 20 Nisan'a kadar ise dolar 2,80-2,85 aralığında kalır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)