BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz aşağı doğru inişini bitirmedi----

Faiz aşağı doğru inişini bitirmedi

Faiz aşağı doğru inişini bitirmedi
04 Mayıs 2013 - 07:14 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan'ın 'faiz yüksek' çıkışından sonra faizler dip yaparak inişini sürdürüyor

Gösterge tahvilde bileşik faiz küresel faizlerdeki düşüş trendi, Merkez Bankası’nın kısa vadeli faizlerde yeni indirime gidebileceği ve kredi notunda artış beklentileriyle yeni tarihi düşük seviye olan yüzde 4.99’u test etti.
Tahvil/bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 5.13, valörlüde yüzde 5.05 olan 7 Ocak 2015 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi dün sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 5.04/5.01 seviyesindeydi. Bankacılar, TL cinsi verim eğrisinin genelinde faizlerde düşüş görüldüğüne, düşüşlerin kısa vadede daha belirgin olduğuna dikkat çekerken gösterge faizin kısa sürede yüzde 5 seviyesini de aşağı yönde test etmesini bekliyorlardı.
Bazı bankacılar ise Merkez’in faiz indirimlere devam etmesi halinde kısa sürede olmasa bile gösterge faizde yüzde 4.50’li seviyelerin mümkün olduğunu ancak bu seviyelerde kalıcı olmak için henüz erken olduğunu da belirtiyorlar.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)