BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz artırımından piyasa nasıl etkilenecek?----

Faiz artırımından piyasa nasıl etkilenecek?

Faiz artırımından piyasa nasıl etkilenecek?
05 Ağustos 2014 - 08:53 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası'nın kısa zamanda faiz artırmasının piyasalardaki risk iştahına etki etmeyeceği belirtildi

Pennsylvania Üniversitesi Finans Profesörü Jeremy Siegel, Fed'in faiz artırımının kısa vadede boğa piyasasına etki etmeyeceğini söyledi.

Siegel, CNBC kanalına yaptığı değerlendirmede, ABD borsalarında şu an bir düzeltmenin başlamış olabileceğini ancak buna rağmen boğa piyasasının devam edeceğine inandığını söyledi. Ünlü profesör, "Geçmişe bakacak olursak, daha önce de Fed'den gelen faiz artırımlarının boğa piyasasının öldürmediğini görürüz. İlk Faiz artırımının ardından boğa piyasası varlığını 9 ay hatta 2 yıla kadar sürdürebilir" dedi. Siegel, “Hâlâ bu piyasaların kontrolünün boğalarda olduğunu düşünüyorum. Sona ermesini de beklemiyorum” dedi.

DÜZELTME BİLE İYİ FIRSATLAR SUNABİLİR

Siegel, piyasalarda bir düzeltme yaşansa bile, yatırımcılara iyi fırsatlar sunacağını öngördü ve şöyle dedi: “Bir düzeltme başlamış olsa bile, sonrasında yatırımcılar için büyük bir alım fırsatı doğar.” Boğa piyasası, risk iştahının devam ettiği, yatırımcıların alımlarını sürdürmesi anlamına geliyor.
Pennsylvania Üniversitesi Finans Profesörü Jeremy Siegel, Fed'in faiz artırımının kısa vadede boğa piyasasına etki etmeyeceğini söyledi. Siegel, CNBC kanalına yaptığı değerlendirmede, ABD borsalarında şu an bir düzeltmenin başlamış olabileceğini ancak buna rağmen boğa piyasasının devam edeceğine inandığını söyledi. Ünlü profesör, "Geçmişe bakacak olursak, daha önce de Fed'den gelen faiz artırımlarının boğa piyasasının öldürmediğini görürüz. İlk faiz artırımının ardından boğa piyasası varlığını 9 ay hatta 2 yıla kadar sürdürebilir" dedi. Siegel, “Hâlâ bu piyasaların kontrolünün boğalarda olduğunu düşünüyorum. Sona ermesini de beklemiyorum” dedi. DÜZELTME BİLE İYİ FIRSATLAR SUNABİLİR Siegel, piyasalarda bir düzeltme yaşansa bile, yatırımcılara iyi fırsatlar sunacağını öngördü ve şöyle dedi: “Bir düzeltme başlamış olsa bile, sonrasında yatırımcılar için büyük bir alım fırsatı doğar.” Boğa piyasası, risk iştahının devam ettiği, yatırımcıların alımlarını sürdürmesi anlamına geliyor.

Devam� i�in: http://www.cnbce.com/haberler/finans/unlu-profesor-duzeltme-bogalari-etkilemez
Copyright © cnbce.com
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)