Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Facebook'un büyük vaatlerle tanıtımını yaptığı kripto para birimi Libra'yı desteklediği belirtilen 27 büyük kuruluştan bazılarının konuyu yeniden değerlendirmeye aldığı ileri sürüldü.
Mastercard ve Visa gibi önde gelen finans kuruluşlarının hükümetlerden gelen olumsuz tepkilerin ardından projeyle ilgili tereddüte düştüğü belirtildi.
Wall Street Journal gazetesinin isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde düzenleyici kurumların tepkilerinden çekinen bu kuruluşların Facebook'un Libra'yı destekleyen açıklamalar yapmaları talebini geri çevirdiği vurgulandı.
Projeyi ilerletmekte zorlanan Facebook, Libra Derneği çatısı altında topladığı destekçilerin yöneticilerini Washington'da bir toplantıya çağırdı. 14 Ekim'de de Libra Derneği'nin yönetim kurulunu atamak ve tüzüğü gözden geçirmek için, şirket temsilcileri derneğin merkezinin bulunduğu İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanacak.
Fransız haber ajansı AFP'nin irtibata geçtiği Visa şirketi, tepe yöneticisi Alfred Kelly'nin daha önce söylediği "dernekle bir iyi niyet sözleşmesi imzalandığı ama herhangi bir üyeliğin söz konusu olmadığı" sözleri ile cevap verdi.
Kripto para piyasasında geride kalmak istemeyen Facebook bir yıl kadar yürüttüğü gizli çalışmalarını haziran ayında kamuoyuyla paylaşmıştı. Sosyal medya devi, Libra adını verdiği yeni para biriminin hayata geçirilmesini denetlemesi için Libra Derneği adı altında bağımsız bir yapının oluşturulduğunu açıklamıştı.
Cenevre'de kurulan derneğin yöneticisi Bertrand Perez geçtiğimiz hafta Libra'nın farklı para birimleri ve kısa vadeli hazine bonolarından oluşan bir sepetle destekleneceğini, bu sayede bitcoin ve diğer kripto paralarda görülen sert dalgalanmaların önüne geçileceğini söyledi.
Politikacılar ve düzenleyiciler temkinli
Fakat son aylarda özel hayatın gizliliği ve kullanıcı bilgilerinin üçüncü şahıslarla paylaşımı konusunda aldığı darbelerle zor günler geçiren Facebook'un bu girişimi de politikacılar ve ekonomi teknokratları tarafından şüpheyle karşılandı. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire şu anki şartlar altında Libra'nın ülkelerin egemenliğini tehdit ettiğini ve Avrupa'da izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
Yetkililer ayrıca bu para biriminin özellike kara para aklama ve terörizmin finansmanında nasıl bir düzenlemeye tabi olacağı konusunda da endişelerini dillendiriyor.
Perez düzenleyici kuruluşlarla mutat çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken Libra'nın da kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede en az geleneksel para sistemleri kadar güvenilir olacağını savunuyor.
Libra'nın ana geliştiricisi Facebook, projenin arkasında Visa, Mastercar ve PayPal gibi ödeme sistemlerinin yanı sıra Lyft ve Uber gibi teknoloji şirketlerinin olduğunu duyurmuştu. (Euronews)
Merkezi yönetimler ve bankalar parasal sistemin kontrolünü kaybetmek istemiyorlar. Yoksa piyasaya yön veremezler. Gelecek dijitalde...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.